Είστε εδώ

Κίνηση με σημασία και ουσία! Ο Νικόλας Φαραντούρης, στενός συνεργάτης και επιλογή του Αλέξη Τσίπρα ορίζεται με απόφαση Κασσελάκη Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής

Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ορίζεται με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη, ο Νικόλας Φαραντούρης.

Ο ίδιος είναι καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών.

Επιπλέον, ο κ. Φαραντούρης είναι: Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομικά της Ενέργειας. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Δίκαιο της ΕΕ, του ανταγωνισμού και των διεθνών συναλλαγών. Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με υποτροφίες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ο Νικόλας Φαραντούρης διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στα Πανεπιστήμια του Ρότερνταμ, της Δρέσδης και στη Νομική Σχολή Αθηνών. Τέλος, ειδικεύεται σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου και ευρωπαϊκών πολιτικών, ανταγωνισμού, ελευθέρωσης αγορών, ενέργειας και μεταφορών, προστασίας του περιβάλλοντος και διεθνούς οικονομικού δικαίου.

Ο Ν Φαραντούρης υπήρξε επιλογή και στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα την προηγούμενη περίοδο, ήταν δε ένα από τα 5 μόνον πρόσωπα που είχαν συνοδεύσει τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ζάππειο στα τέλη Ιουνίου όταν ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

3 σχόλια στο “Κίνηση με σημασία και ουσία! Ο Νικόλας Φαραντούρης, στενός συνεργάτης και επιλογή του Αλέξη Τσίπρα ορίζεται με απόφαση Κασσελάκη Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής

  1. Μπράβο και πάλι μπράβο.Αξιος και προπάντων ικανός.Τον άκουσα σήμερα στο κόκκινο με τους Γιωργιδες…. Ξεκάθαρος όπως πάντα.

  2. Αυτό λέω κι εγώ ! Δεν θα αφήσει ο Αλέξης απροστάτευτο τον ΣΥΡΙΖΑ ! Τον ανέθρεψε τον μεγάλωσε αλλά δεν τους άρεσε ! Σε εμάς αρέσει !!

  3. Συγχαρητήρια για την επιλογή !!! Μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα που δυστυχώς η κοινωνία της περιοχής του δεν τον αντάμειψε !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *