Είστε εδώ

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απάντησε στα “καρφιά” Κασσελάκη για τη Νέα Αριστερά ο Θ. Θεοχαρόπουλος: «Δεν υπήρχαν επί Τσίπρα και δεν υπήρχαν και μετά αυλικοί των τραπεζών μέσα στο κόμμα»

Απάντηση στην αποστροφή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη πως «η μόνη μετάλλαξη που έχει υπάρξει είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον αυλικοί για να δουλεύουν για τους servicers και τις τράπεζες», «φωτογραφίζοντας» στελέχη της Νέας Αριστεράς, αλλά και το οικονομικό επιτελείο της διακυβέρνησης Τσίπρα, έδωσε κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Συγκεκριμένα, «χρειαζόμαστε φυγή προς τα εμπρός, να μην μιλάμε συνεχώς για τις αποχωρήσεις όπως και πάλι άκουσα σήμερα. Γιατί αν και πάλι ανοίγει συζήτηση και κατηγορίες περί “αυλικών των τραπεζων” ανοίγει πάλι μια εσωστρεφής αντιπαράθεση. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι δεν υπήρχαν επί Τσίπρα και δεν υπήρχαν και μετά αυλικοί των τραπεζών μεσα στο κομμα. Όπως δεν υπήρχε πέμπτη φάλαγγα δεν υπήρχαν και αυλικοί των τραπεζών», ξεκαθάρισε από πλευράς του ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Είμαστε εδώ, για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για μια ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση, απέναντι στη ΝΔ. Το μέτωπο μας είναι με την κυβέρνηση της ΝΔ, με την Δεξιά και με κανέναν άλλον. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα ενόψει ευρωεκλογών. Χρειαζόμαστε σοβαρότητα και πολιτικό σχέδιο» σημείωσε ακόμη ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Απαιτείται ένα ταυτόχρονα ρηξικέλευθο και ρεαλιστικό πρόγραμμα. Που θα σπάει τα κακώς κείμενα σε όλους τους τομείς πολιτικής. Για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο απέναντι στο στρεβλό καταναλωτικό μοντέλο που χρεοκόπησε της χώρας. Με σχέδιο για παραγωγική αξιοποίηση των πόρων αγροτικής πολιτικής, για μία περιβάλλοντική πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, για ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος πρόνοιας», παρατήρησε.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως πρέπει «να προχωρήσουμε στο άνοιγμα και μετασχηματισμό του κόμματος για ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς- Κεντροασριστεράς. Για να εκφράσουμε τον κόσμο από την Αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο. Όταν μας ψήφισε το 36% και το 32% δεν έγινε όλος ο κόσμος ριζοσπάστες αριστεροί. Είναι κυρίως κεντροαριστεροί, προοδευτικοί πολίτες».

«Οι αποχωρήσεις ήταν λάθος»

Με φόντο τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «οι αποχωρήσεις ήταν λάθος. Δεν είναι δυνατόν να μην βάζουν τα θέματα ούτε στην Κ.Ε. ούτε στο Συνέδριο και να αποχωρούν.. Στην προηγούμενη μάλιστα Κ.Ε. μια ομάδα στελεχών βάλαμε τα θέματα και ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε σύνθεση και δέχθηκε τις προτάσεις μας. Έτσι γίνεται ο διάλογος εντός του κόμματος μας» σημείωσε.

«Τέλος όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά το δεύτερο μέρος της τοποθέτησης του Προέδρου ήταν η πάγια θέση του κόμματος και η εθνική γραμμή για επίλυση στη βάση του διεθνούς δικαίου. Αυτή είναι η γραμμή μας. Οφείλουμε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής να μην κάνουμε ότι έκανε η ΝΔ σε εμάς. Εμείς δεν θα το κάνουμε ποτέ αυτό που έκανε η ΝΔ προεκλογικά που σε ένα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής λειτούργησε με μικροκομματικούς όρους. Εμείς δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ την κριτική που κάνει ο Σαμαράς στον Μητσοτάκη. Εμείς οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά υπεύθυνα χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν το πολιτικό κόστος αλλά μόνο το εθνικό συμφέρον», κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Πηγή: protothema.gr

6 σχόλια στο “ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απάντησε στα “καρφιά” Κασσελάκη για τη Νέα Αριστερά ο Θ. Θεοχαρόπουλος: «Δεν υπήρχαν επί Τσίπρα και δεν υπήρχαν και μετά αυλικοί των τραπεζών μέσα στο κόμμα»

  1. Ο Τσακαλώτος δηλ. δεν πρότεινε τον Στουρνάρα για να συνεχίσει στην ΤτΕ,συμμαθητή του από το κολέγιο;τον άνθρωπο που έκανε τόσο καλό στον ΣΥΡΙΖΑ, τον άνθρωπο που έδωσε την είδηση ότι ο Πολάκης πηρε νόμιμα δάνειο και το από πλήρωνε κανονικά;εσας δεν σας λένε αυτά τίποτε;

  2. Θεοχαροπουλε συμαζεψου η φύγε δεν θα λείψεις εσύ και ο ραγκουση καθόλου. Μόλις λέει κάτι ο πρόεδρος βγαίνετε και κάνετε αμέσως κακή κριτική. Δεν υπήρχε λες 5η φάλαγγα. Ο κατρουγκαλος τι ήταν; ο κουλογλου; ο παπαδημουλη; ο βιτσας; ο φίλης; ο τσακαλωτου; ο τζανακοπουλου; η Φωτίου; εγώ έβγαινα στα ΜΜΕ και έλεγα μ…. Σ για να κοντυνω τον σύριζα. Εσύ ο ραγκουση τι κάνετε τώρα; τα ίδια. Βούλωστε το επιτέλους να πάρουμε μια ανάσα. Μόνο τον εαυτό ύλη σας σκέφτεστε; τους ψηφοφόρους καθόλου; βουλωστεεεεεεεεεε το επιτέλους σκάστε.

  3. Δηλαδή Θεοχαρόπουλε ποιοί ήταν αυτοί που ψήφισαν παρών στα τρία άρθρα για τους Services ?? Δεν ήταν οι αποστάτες πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *