Είστε εδώ

Κασελάκης – Πολάκης για το “σκάδαλο” των mails της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου: “Όλα στο φως – Μητσοτάκης και Κεραμέως να σταματήσουν να κρύβονται”

Έντονη αντίδραση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και τον Τομεάρχη Διαφάνειας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υπόθεση της ευρωβουλευτίνας της ΝΔ και του ΕΛΚ.

Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό στην υπόθεση της μαζικής διαρροής προσωπικών δεδομένων των αποδήμων, με την πρωταγωνίστρια Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ξεκαθαρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης, σε εκτενή του ανάρτηση για το θέμα. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νίκη Κεραμέως να σταματήσουν να κρύβονται και να απαντήσουν πώς βρέθηκαν στα χέρια της ευρωβουλευτή της ΝΔ τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών

Στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης συνοψίζει τι έχει συμβεί, απαριθμώντας τις ακροβατικές κωλοτούμπες, όπως τις χαρακτηρίζει της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Τίποτα δε θα μείνει κρυφό. Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως, οφείλουν να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις ακροβατικές κωλοτούμπες της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ και να απαντήσουν:

Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών η ευρωβουλεύτρια;

Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών;

Η κατοχή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των αποδήμων δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αλλά σε διαδικασίες που κινήθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση.

Όλα στο φως!» καταλήγει.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ας συνοψίσουμε τι έχει συμβεί μήπως και βοηθηθεί το ρεπορτάζ.

Στην αρχή η ευρωβουλεύτρια δήλωσε ότι τα mail των αποδήμων τα πήρε με τη συγκατάθεσή τους. Στη συνέχεια ότι τα ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών. Χθες, το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Αθανάσιου Μπαλέρμπα δήλωσε ότι δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκλογέων σε υποψηφίους, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Τα ερωτήματα που έθεσα το Σάββατο εξακολουθούν να υπάρχουν και ως ΣΥΡΙΖΑ, θα αναζητήσουμε απαντήσεις. Καταθέσαμε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση, ενώ ήδη φέραμε το ζήτημα στην Κομισιόν και θα καταθέσουμε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όλες τις καταγγελίες αποδήμων που έφθασαν στα γραφεία μας.

Τίποτα δε θα μείνει κρυφό. Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως, οφείλουν να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις ακροβατικές κωλοτούμπες της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ και να απαντήσουν:

Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών η ευρωβουλεύτρια;

Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών;

Η κατοχή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των αποδήμων δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αλλά σε διαδικασίες που κινήθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση.

Όλα στο φως!»

Σκληρή ήταν και η αντίδραση του Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλου Πολακη! Σε ανάρτησή του επισημαίνει:

“ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:
-Η (και βασιλοβαφτισμενη) Ευρωβουλευτης ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου έστειλε ηλεκτρονική επιστολή ΜΟΝΟ σε απόδημους ψηφοφόρους !(φωτο 1)
-Άρα είχε στα χέρια της τον ειδικό εκλογικό κατάλογο που περιλαμβάνει τους ψηφοφόρους που θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο!
-Αυτόν τον κατάλογο ,όπως και τους υπόλοιπους τους έχει ΜΟΝΟ του Υπουργειο Εσωτερικων!!
-Ο νόμος 5083/2024 απαγορεύει τη διάθεση αντιτύπων εκλογικών καταλόγων με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των εγγεγραμμένων (φωτο 2)
-ΑΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ότι υπήρξε ΠΑΡΑΝΟΜΗ διαρροή μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών στοιχείων από τους ειδικούς καταλόγους εκλογέων επιστολικής ψήφου.
Δηλαδή
Παράνομη η Μισέλ Ασημακοπούλου, πολιτικά υπόλογη η Νίκη Κεραμέως! (Φωτο 3)
Άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα καταθέσει επερώτηση στη Βουλή, θα ενημερώσει την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
ΥΓ: Επέστρεψα εκεί που με φοβάστε περισσότερο…”

2 σχόλια στο “Κασελάκης – Πολάκης για το “σκάδαλο” των mails της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου: “Όλα στο φως – Μητσοτάκης και Κεραμέως να σταματήσουν να κρύβονται”

  1. Ο Πολακης γεννήθηκε για αυτήν την θέση.Δεν βρίσκω καλύτερο άνθρωπο για να κυνηγήσει τα λαμόγια της ΝΔ.Η καλύτερη κίνηση του Κασσελακη και για τους δύο.

    1. Αν υπήρχαν μερικοί βουλευτές σαν τον Πολακη στο κοινοβούλιο δεν θα είχε χρεοκοπήσει η Ελλάδα!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *