Είστε εδώ
Home > FAQ news > (Και με τις πατερίτσες…)- Παρουσία Πάιατ η συνάντηση Τσίπρα με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

(Και με τις πατερίτσες…)- Παρουσία Πάιατ η συνάντηση Τσίπρα με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, κ. Philip Reeker και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα,Geoffrey Pyatt. Η συνάντηση έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας 22/7. Ιδιαίτερη σημασία πάντως εχει το παρων από τον αμερικανό πρ’εσβη με τις πατερίτσες παρα το προσφατο οδυνηρο ατυχημα που ειχε με το ποδηλατο σε αγωνα στην Αρεόπολη Λακωνιας

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίστηκε η σημασία που έχει η διατήρηση του ρόλου της Ελλάδας ως τον βασικό πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και ως περιφερειακό ενεργειακό κόμβο.

Επιπλέον, τονίστηκε η σημασία του υψηλού επιπέδου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας και ΗΠΑ που καθιερώθηκε το 2018 με τις ΗΠΑ, ως βάση για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι το μέλλον της περιοχής μπορεί να οικοδομηθεί μόνο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε την ανάγκη να δίνονται σταθερά και σαφή μηνύματα από τις ΗΠΑ, ότι η τουρκική επιθετικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο πρέπει να τερματιστεί.

Leave a Reply

Top