Είστε εδώ

Η τροπολογία με την οποία ο Άδωνης Γεωργιάδης “σκοτώνει” αμετάκλητα το ΕΣΥ! Παύλος Πολάκης: Όταν έρθουμε θα καταργήσουμ ότι έχει κάνει!

Με τροπολογία που «χώθηκε» σε ένα άσχετο νομοσχέδιο ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει το σχέδιο της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, καθώς βάζει μέσα στα νοσοκομεία ιδιώτες γιατρούς. Η τροπολογία κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την αναμόρφωση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», που εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής τη Μεγάλη Δευτέρα. “Δεσμευομαστε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πως ολες αυτες οι διαταξεις θα ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ με πολυνομοσχεδιο ακυρωσης ολων των μετρων ξεπουληματος ΥΓΕΙΑΣ και ΠΑΙΔΕΙΑΣ” ήταν η άμεση αντίδραση του πρώην αν Υπ Υγείας Παύλου Πολάκη με ανάρτηση στο Χ:

Με fast track λοιπόν ρυθμούς, ο Άδωνις Γεωργιάδης δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες ιατρούς να ασκούν έργο στο ΕΣΥ, εμπορευματοποιώντας πλήρως τη δημόσια υγεία. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας στις 12 Απριλίου είχε κάνει προς στιγμή πίσω, αποσύροντας τη σχετική ρύθμιση της Ειρήνης Αγαπηδάκη μετά τις σφοδρές αντιδράσεις στη Βουλή.

«Εγώ τους είπα αν είναι να τσακωθούμε για μία μεταρρύθμιση, ένα διαδικαστικό ζήτημα, το αποσύρω και το φέρνω με τροπολογία την άλλη εβδομάδα» είχε δηλώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη «νομοτεχνική βελτίωση» της Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του τονίζει ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα καταργηθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση, καθώς θα έρθει «πολυνομοσχέδιο ακύρωσης όλων των διατάξεων ξεπουλήματος Υγείας και Παιδείας από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το άσυλο και την αστυνομία, μέχρι το ιδιωτικό έργο στο ΕΣΥ, την ιδιωτικοποίηση των νερών ,της ΔΕΗ κλπ».

Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής:

«Συνεργασία ιδιωτών ιατρών με νοσοκομεία του δημοσίου συστήματος υγείας

1. Ιδιώτες ιατροί όλων των ειδικοτήτων δύνανται να συνεργάζονται με νοσοκομεία του δημοσίου συστήματος υγείας για την πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων, συμμετέχοντας στη λειτουργία εξωτερικών ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων πέραν του τακτικού ωραρίου, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 9, και να διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο πέραν της ημερήσιας νοσηλείας, σύμφωνα με την παρ. 10 του άρθρου 9.

2. Οι ιδιώτες ιατροί, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1, χρησιμοποιούν , έναντι αποζημίωσης του νοσοκομείου , τις υποδομές και τον εξοπλισμό του, και δύνανται να συνεργάζονται με το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αυτού, χωρίς να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Οι ιδιώτες ιατροί υποχρεούνται να καλύπτουν τις κάθε είδους δαπάνες του νοσοκομείου, που προκύπτουν από τη συμμετοχή τους σε αυτό, ιδίως λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες αποδοχών και κάθε είδους αποζημιώσεις του πάσης φύσεως προσωπικού .

3. Για την έναρξη της συνεργασίας απαιτούνται άδεια από τον Διοικητή του οικείου νοσοκομείου, κατόπιν αίτησης του ιδιώτη ιατρού, και εισήγηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, λαμβανομένης υπόψη της ανάγκης διασφάλισης της ολοήμερης λειτουργίας του νοσοκομείου.

4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της συνεργασίας της παρ. 1, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των συνεργαζόμενων μερών, η διαδικασία χορήγησης της σχετικής άδειας, η διαδικασία και οι λόγοι ανάκλησης αυτής, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ιδιώτες ιατροί, οι όροι χρήσης των υποδομών και του εξοπλισμού του εκάστοτε νοσοκομείου, οι όροι συνεργασίας με το προσωπικό, η ανάληψη της υποχρέωσης των ιδιωτών ιατρών για την αποζημίωση του νοσοκομείου σχετικά με τη χρήση των υποδομών, του εξοπλισμού και της πάσης φύσεως δαπανών αποζημίωσης του προσωπικού του, η διαδικασία, ο τρόπος και ο χρόνος καταβολής της αποζημίωσης, η διαδικασία και τα όργανα ελέγχου της ορθής εκτέλεσης της συνεργασίας, οι κυρώσεις, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος».

Τροπολογία

Μια σκέψη στο “Η τροπολογία με την οποία ο Άδωνης Γεωργιάδης “σκοτώνει” αμετάκλητα το ΕΣΥ! Παύλος Πολάκης: Όταν έρθουμε θα καταργήσουμ ότι έχει κάνει!

  1. Κατάργηση όλων των φροντιστηρίων με νόμο. Μόνο έτσι μπορεί να αναγκαστούν να αναβαθμίσουν τα δημόσια σχολεία και να σταματήσει αυτή η μεγάλη ΜΠΊΖΝΑ όλα αυτά τα χρόνια στην παιδεια και για να τό προχωρησω και πάρα κάτω σε κάθε δουλειά θά προηγείται εκείνος που έχει τελειώσει δημόσιο σχολείο και δημόσιο πανεπιστήμιο. Διαφορετικά όλοι αυτοί που χρόνια τώρα ζουν εκμεταλευόμενοι την αγωνια τού κόσμου για το μέλλον του παιδιού τους θα τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση καί θά γελούν σε βάρος των ανυποψίαστων κοροιδων πώς τάχα προσφέρουν τα πάντα για το παιδί τους.
    Αγώνας μέχρι την τελική κατάργηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *