Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Η Ρένα και οι άλλοι…

Η Ρένα και οι άλλοι…

Η Ρένα Δούρου υπό τους ήχους του “Bella Ciao” στις τελευταίες αναρτήσεις της διαμηνύει στους πολίτες πως “έχει έρθει η ώρα να χορέψουμε”. Με το συνδυασμό της συνεχίΖει το έργο της, ή τουλάχιστον έτσι ευελπιστεί θέτοντας εκ νέου υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, έτοιμη να υπερασπιστεί το έργο της. Χωρίς φασαρία και υπερβολές, έτσι όπως κέρδισε πριν 4 χρόνια την διοίκηση της Περιφέρειας, με τον ίδιο τρόπο συνεχίζει με στέρεες βάσεις την καθημερινή διακριτική ενημέρωση των πολιτών, χωρίς φωτογραφήσεις και κάμερες. Με σύμμαχο μόνο το έργο της, επιβιώνει σε ένα εχθρικό περιβάλλον – που μαρτυρά το ξεβόλεμα πολλών – και με θάρρος στέκεται μπροστά στο ακροδεξιό σύννεφο που σκεπάζει την Ευρώπη.

Η Ρένα φταίει για όλα, της Ρένας της “έκατσε στραβή στην βάρδιά της”, η Ρένα υποσχόταν και τώρα κάνει άλλα, η Ρένα είναι η ευνοούμενη “συμφερόντων”. Σε πείσμα όλων αυτών και άλλων φαιδροτήτων, επιμένει να τα βάζει με το σύστημα, να προτάσσει την δημοκρατία, να αντιμάχεται τα fake news.

Μπορεί να βρίσκεται μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, κανένα ΜΜΕ να μην την προβάλλει, να μην φωτογραφίζεται με κάθε αφορμή, να μην ποζάρει σε glamorous ενσταντανέ, να μην εκθέτει στην δημοσιότητα την προσωπική της ζωή, να μην κάνει δεξιώσεις και ταξίδια στο εξωτερικό με τα λεφτά των φορολογουμένων πολιτών, να μην διατυμπανίζει πως της ανήκει η περιφέρεια γιατί ήταν το σπίτι της 20 χρόνια, να μην είναι γόνος τζακιού, να μην απαρνείται την κομματική της ταυτότητα για να γίνει αρεστή, να μην κάνει φιέστες, να μην υπόσχεται λαγούς και πετραχήλια και να πηγαίνει βήμα βήμα.

Γιατί διαφέρει από όλους αυτούς με τους οποίους την συγκρίνουν. Δεν έχει καμία ομοιότητα με τους συνυποψήφιούς της στην Περιφέρεια, με τον κο Πατούλη, ενώ την χωρίζει άβυσσος με τον κο Μπακογιάννη, που άφαντος από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τώρα έρχεται να επανακτήσει το τσιφλίκι της μαμάς του, τον Δήμο Αθηναίων.

Έτσι αθόρυβα και με προσεκτικά βήματα αυτήν την στιγμή στην Αττική υπάρχουν 327 εργοτάξια, δημιουργείται η Αθηναϊκή Ριβιέρα με την καθοριστική παρέμβαση της Περιφέρειας στον φαληρικό όρμο, βρίσκονται σε εξέλιξη 168 αντιπλημμυρικά έργα, μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ τους αμέσως επόμενους μήνες τελειώνουν τα αντιπλημμυρικά έργα στη πληγωμένη Μάνδρα. Ολοκληρώνεται ο υποθαλάσσιος αγωγός που θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης της Αίγινας.

Το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Αττικής, αν και αθόρυβο αφήνει το αποτύπωμα της νοοτροπίας της διοίκησης Δούρου. Η δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητα και στηρίζεται με 40 εκατομμύρια για προμήθεια σύγρονου εξοπλισμού. Δημιουργήθηκε το Κέντρο Logistics, το στήριγμα των ευπαθών πολιτών. Χρηματοδοτούνται οι λογαριασμοί ρεύματος 32 χιλιάδων αδύναμων οικονομικά πολιτών. 22 χιλιάδες μαθητές έχουν εξασφαλίσει την έγκαιρη μετακίνησή τους στα σχολεία. Στηρίζονται κοινωνικές δομές προς όφελος των Αμεα, των μεταναστών, των ανθρώπων που έχουν πληγεί από την κρίση.  Έχουν υπογραφεί 16 μνημόνια συνεργασίας με σειρά φορέων, από την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα ως τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Το Πεδίον του Άρεως, μετά από χρόνια εγκατάλειψη, ανήκει και πάλι, καθαρό, φωτισμένο και ασφαλές στους πολίτες της Αττικής. Εφαρμόζεται ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός στη βάση της αποκέντρωσης, της μείωσης του όγκου των απορριμμάτων, της Διαλογής στην Πηγή, της ανακύκλωσης, της επανάχρησης, της κομποστοποίησης. Αποκαθίστανται Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων που στοίχιζαν πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Τα μικρά και μεγάλα έργα, περνούν απαρατήρητα από τα φώτα της δημοσιότητας. Η μοναδική έως σήμερα Περιφερειάρχης, που δεν φοβάται να φωνάξει κόντρα στο άδικο, να τα βάλει με μικρά και μεγάλα συμφέροντα, να αναλάβει τις ευθύνες της, να κηνυγήσει μόνη της προσφεύγοντας στην  δικαιοσύνη τις ευθύνες του δαιδαλώδους συτήματος που κυβερνά την χώρα, να πλήξει την εικόνα της και να σταθεί όρθια μέσα στον κυκεώνα των fake news, της λάσπης και της μικροπολιτικής. Της αξίζει να χορεύει πάνω στα έργα της, να τραγουδά την επανάσταση και να βγαίνει αλώβητη από τον πόλεμο.

Leave a Reply

Top