Είστε εδώ

Για ακόμα μια φορά διαψεύστηκε η προπαγάνδα της Δύσης: Πολιτική και όχι στρατιωτική, πόσο μάλλον “συντελιακή” η ομιλία του Πούτιν, που έδειξε να αντιλαμβάνεται περισσότερο από του αντιπάλους του το “βάρος” της 9ης Μαίου! BBC – Sky News: Ενθαρρυντική

Για ακόμα μια φορά ο Ρώσος Πρόεδρος, απέδειξε ότι είναι πολύ περισσότερο “διαβασμένος” στο κεφάλαιο Ιστορία αλλά και ότι κατέχει πολύ περισσότερο από τους Δυτικούς ηγέτες, τα μυστικά του εγχειριδίου του “Ηγεμόνα” μιας μεγάλης δύναμης. Δεν θα μπορούσε ποτέ – μόνον το The FaQ το σημείωνε τις προηγούμενες μέρες – να απειλήσει τον κόσμο με “πυρηνική καταστροφή”, όπως προανήγγειλαν τα δυτικά ΜΜΕ, την ημέρα του εορτασμού της Νίκης του Ελεύθερου Κόσμου, απέναντι στον φασισμό και το Ναζισμό, την 9η Μαίου της υπογραφής της συνθηκολόγησης της Γερμανίας στο τέλος του ΒΠΠ !

Παρά το γεγονός ότι κυκλοφορούσαν σενάρια για το τι θα μπορούσε να πει ο πρόεδρος της Ρωσίας – το Reuters δημοσίευσε μέχρι και διαρροή περί προειδοποίησης για τη «συντέλεια του κόσμου»- ο Πούτιν, επέλεξε απλώς να επιτεθεί φραστικά στη Δύση, λέγοντας ότι σχεδίαζε να εισβάλει στη χώρα του.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Πούτιν

Παρά τις διαφωνίες στις διεθνείς σχέσεις, η Ρωσία πάντα υποστήριζε τη δημιουργία ενός συστήματος ισότιμης και αδιαίρετης ασφάλειας, ενός συστήματος που είναι ζωτικής σημασίας για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.
ΡωσίαΡωσία

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, προτείναμε τη σύναψη συμφωνίας για τις εγγυήσεις ασφαλείας. Η Ρωσία κάλεσε τη Δύση να εισέλθει σε έναν ειλικρινή διάλογο, σε αναζήτηση λογικών συμβιβαστικών λύσεων, να λάβει υπόψη της τα συμφέροντα του άλλου. Όλα ήταν μάταια.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν ήθελαν να μας ακούσουν, πράγμα που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είχαν εντελώς διαφορετικά σχέδια, και αυτό το είδαμε.

Ανοιχτά, γίνονταν προετοιμασίες για μια άλλη τιμωρητική επιχείρηση στο Ντονμπάς, την εισβολή στα ιστορικά μας εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.

Στο Κίεβο, ανακοίνωσαν την πιθανή απόκτηση πυρηνικών όπλων, το μπλοκ του ΝΑΤΟ άρχισε να παίρνει ενεργά τον στρατιωτικό έλεγχο εδαφών που γειτνιάζουν με τα δικά μας. Ως εκ τούτου, δημιουργήθηκε συστηματικά μια απολύτως απαράδεκτη απειλή για εμάς, και μάλιστα απευθείας στα σύνορά μας.

Όλα έδειχναν ότι μια σύγκρουση με τους νεοναζί, τους Μπαντερίτες [ουκρανούς ναζιστές συμπαθούντες], υποστηριζόμενους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους νεότερους εταίρους τους, ήταν αναπόφευκτη.

Ο Πούτιν δεν ανακοίνωσε γενική κινητοποίηση ή επίσημη κήρυξη πολέμου, δύο σενάρια που, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα κλιμάκωναν περαιτέρω τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η ομιλία του ήταν επίσης απαλλαγμένη από απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων, καθώς οι δυτικές ανησυχίες έχουν αυξηθεί πρόσφατα λόγω της ρητορικής της Μόσχας που σηματοδοτούσε ότι το Κρεμλίνο εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης τέτοιων όπλων.

Το βρετανικό δίκτυο SkyNews, απευθυνόμενο σε ειδικούς, επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν και τα μηνύματα που ο ρώσος πρόεδρος θέλει να περάσει.

Η εμφάνιση του ρώσου προέδρου στην παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης» θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι θα μπει τέλος σε αυτόν τον πόλεμο, δήλωσε κορυφαίος βρετανός διπλωμάτης.

Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο, ο πρώην πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη Ρωσία, Sir Tony Brenton, δήλωσε ότι ο κ. Πούτιν είχε πρόσφατα δείξει «ανησυχητικά σημάδια» ότι «τα… είχε χαμένα». Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος του σήμερα ήταν «συνεκτικός», κάνοντας λόγο για μια «πολύ επαγγελματική παράσταση».

Ενώ πρώην πρέσβης είπε ότι δεν συμφωνούσε με το μήνυμα -το οποίο προσπάθησε να δικαιολογήσει την εισβολή της Ρωσίας και να χτυπήσει το ΝΑΤΟ- είπε ότι «πάτησε όλα τα σωστά πατριωτικά κουμπιά στη ρωσική πολιτική ατμόσφαιρα».

«Είναι μάλλον ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μού αφήνει την αίσθηση πως έχουμε να κάνουμε με ένα λογικό άτομο, με το οποίο ελπίζω ότι με τον καιρό θα είναι δυνατόν να κάνουμε μια λογική συμφωνία για να τελειώσει όλο αυτό το χάος» είπε.

Ο αμυντικός αναλυτής του SkyNews συμφώνησε, λέγοντας ότι το ζήτημα του ορθολογισμού του Πούτιν είναι πολύ σημαντικό. «Ο Ψυχρός Πόλεμος και η πυρηνική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου λειτούργησαν επειδή και οι δύο πλευρές ήταν ορθολογικές. Και οι δύο πλευρές κατανοούσαν τις καταστροφικές συνέπειες της χρήσης πυρηνικών όπλων. Γι’ αυτό και δεν το έκαναν» επεσήμανε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον υπαινιγμό του Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία του ότι το ΝΑΤΟ είναι ο επιτιθέμενος «προβλέψιμο».

Σύμφωνα με τον λόρδο Dannatt, ήταν πιθανό ότι ο ρώσος ηγέτης «θα προσπαθούσε να το διαμορφώσει έτσι και να προσπαθήσει να πείσει τον λαό του ότι δεν πρόκειται για επιθετικό πόλεμο».

Ο λόρδος Dannatt πρόσθεσε ότι το μήνυμα του Πούτιν προς τον ρωσικό λαό είναι ότι πρόκειται για μια «σημαντική και αναγκαία αμυντική επιχείρηση, για να δείξει στον λαό της Ρωσίας ότι είναι ένας μεγάλος ηγέτης και ότι πρόκειται να υπερασπιστεί τις αξίες του».

Επομένως, «πρόκειται να δείξει ότι οι Ουκρανοί αντικαθεστωτικοί, όπως (ο Πούτιν) θα ήθελε να τους παρουσιάσει στο Ντονμπάς, σχεδίαζαν με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ -με τη δυτική υποστήριξη- να πραγματοποιήσουν ουσιαστικά εισβολή για να επιτεθούν στη Ρωσία» πρόσθεσε.

Ο λόρδος Dannatt επεσήμανε ότι «δεν υπήρξε καμία αναφορά στην αποτυχημένη επιχείρηση γύρω από το Κίεβο». Επίσης, δεν έγινε καμία αναφορά στην εντατικοποίηση του πολέμου ή σε γενική κινητοποίηση του ρωσικού πληθυσμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Katarzyna Zysk, ρωσίδα στρατηγική αναλύτρια, είπε στο BBC News ότι δεν ήταν έκπληξη να ακούει τον Βλαντιμίρ Πούτιν να συνδέει τον σημερινό πόλεμο στην Ουκρανία με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, «δοξάζοντας το σοβιετικό παρελθόν και αξιοποιώντας τη σοβιετική νοσταλγία που είναι αρκετά διαδεδομένη στη Ρωσία».

Η ίδια παρατήρησε ότι ο ρώσος πρόεδρος επανέλαβε ψευδείς κατηγορίες κατά του ΝΑΤΟ ότι σχεδίαζε πυρηνική επίθεση και μίλησε για την καταπολέμηση «των επινοημένων Ουκρανών ναζί».

Η αναλύτρια επεσήμανε ότι αυτό αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για να παρουσιάσει τη Ρωσία ως φρούριο υπό πολιορκία και να υποδείξει ότι για κάθε αποτυχία στη Ρωσία από τη δεκαετία του 1990 και μετά φταίει η Δύση. «Βάζει τη Ρωσία στον ρόλο θύματος. Αυτό γίνεται, επίσης, για να δικαιολογήσει και να δώσει κάποιο νόημα σε αυτόν τον πόλεμο».

Πάντως, η ίδια εξέφρασε την έκπληξή της που ο Πούτιν δεν αναφέρθηκε σε φιλοδυτικούς προδότες στη Ρωσία, στέλνοντας μήνυμα σε όποιον αμφισβητεί τον πόλεμο.

 

Με πληροφορίες από in.gr / ethnos.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *