Είστε εδώ

Εύσημα Τσακαλώτου για Φάμελλο … με νόημα: Είναι πολύ καλός πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας με μια πολύ καλή ΚΟ

«Το κόμμα στις εκλογές είχε πρόβλημα αξιοπιστίας» εκτίμησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, σημειώνοντας πως: «Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμά μας είχε πάρα πολλά πράγματα, που ήταν ωραία και θα ήταν επιθυμητά από τον κόσμο. Πιστεύω ότι ο κόσμος πίστεψε ότι δεν μπορούσαμε να τα εφαρμόσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξή του στο MEGA απάντησε σε όσους επικρίνουν τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση και προχώρησε ουσιαστικά σε άνοιγμα προς τη ΡΕΝΕ, δίνοντας τα εύσημα στον Σωκράτη Φάμελλο. Είπε με νόημα: «Είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο. Ο Σωκράτης Φάμελλος, ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, έχει δείξει μία πολύ καλή εικόνα. Έχει κάνει σοβαρή αντιπαράθεση. Από τη στιγμή που θα έχουμε τον/ην νέο/α αρχηγό θα συγκροτηθούμε μία ηγετική ομάδα. Πιστεύω στις συλλογικές ηγεσίες, όχι στον ηγέτη που έχει αδιαμεσολάβητη σχέση με τη βάση. Πιστεύω ότι πρέπει να δίνουμε λόγο στα όργανα».

Για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος τόνισε πως θα πρέπει τα στελέχη του να εργαστούν πάνω σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, το οποίο θα επικεντρώνεται στο πως φαντάζονται την Ελλάδα μετά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα καρφιά Τσακαλώτου για τη θεωρία Αχτσιόγλου: Δημιουργούνται συνεχώς διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς – Δεξιάς! Η αποκάλυψη για το τι του είπε ο Τσιπρας στο τηλέφωνο πριν το συνέδριο (vid)

Για τον Στέφανο Κασσελάκη: «Τα μέσα ενδιαφέρθηκαν περισσότερο όταν ήρθε (σ.σ.: ο Στέφανος Κασσελάκης) ως εν δυνάμει υποψήφιος. Χρειάζεται και λίγο αυτοκριτική από τα μέσα, διότι νομίζω το ποιος θα είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο κ. Κασσελάκης έχει μία σταθερή στάση υπέρ των δικαιωμάτων κι αυτό με αγγίζει. Σε άλλα σημεία δεν τον ξέρω».

Στη συνέχεια, σκιαγράφησε το όραμά του για τον ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη ημέρα, λέγοντας: «Θέλω έναν ΣΥΡΙΖΑ που έχει συνείδηση ΣΥΡΙΖΑ, που συζητά πολιτικά, ιδεολογικά, που είναι εξοπλισμένα τα μέλη και οι φίλοι να πάρουν το μήνυμα παντού, σε εργασιακούς χώρους, γειτονιές, πολιτιστικούς χώρους. Αυτό θέλει ένα στιβαρό κόμμα, θέλει συνείδηση ΣΥΡΙΖΑ. […] Δεν θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν των συμφερόντων. Εάν κάτι απέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι δεν είχε να δώσει αναφορά σε κανένα συμφέρον και γι’ αυτό τον πολεμήσανε».

Τι είπε με τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε πάντα ο κίνδυνος της διάσπασης του κόμματος, ωστόσο τα αντανακλαστικά των οργάνων του κόμματος ήταν άμεσα.

Ιδιαίτερα, για τους πέντε υποψήφιους που διεκδικούν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ (Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας) είπε πως στο συνέδριο «έγινε μία καλή συζήτηση με ενωτικές ομιλίες, με τις αποχρώσεις του κάθε υποψηφίου. Αυτό δείχνει αντανακλαστικά ότι ο κόσμος της Αριστεράς είναι εδώ και θέλει να ανασυγκροτηθεί.

Τέλος, αποκάλυψε πως επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν θα ανακατευτεί στη διαδικασία, όπως είχε υποσχεθεί. «Νομίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει τηρήσει αυτή την υπόσχεση, όπως και νομίζω ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή του ότι θα είναι εδώ», κατέληξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΦΩΤΟ INTIME

Μια σκέψη στο “Εύσημα Τσακαλώτου για Φάμελλο … με νόημα: Είναι πολύ καλός πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας με μια πολύ καλή ΚΟ

  1. Κοίτα Ευκολειδη.Ο Σωκράτης,που τον ξέρουμε από μικρο,καλό παιδί είναι,μια χαρά άνθρωπος.Αλλα,επειδή δεν θέλουμε πάντρεμα αλλά να ζήσουμε,για πολιτικός και αυτός μετριοπαθής παπάρας είναι,τελείως ακατάλληλος για ζούγκλα,όπως περίπου όλοι σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *