Είστε εδώ
Home > FAQ news > Επίθεση σε Σημίτη και από τον ΠτΒ! Βούτσης: “Δεν συμβάλλει στην χώρα αντίθετα επαναλαμβάνει μια ρητορική που οδηγεί σε συντηρητικό μεσαίωνα”

Επίθεση σε Σημίτη και από τον ΠτΒ! Βούτσης: “Δεν συμβάλλει στην χώρα αντίθετα επαναλαμβάνει μια ρητορική που οδηγεί σε συντηρητικό μεσαίωνα”

Επίθεση κατά του Κώστα Σημίτη εξαπέλυσε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

(του Γιάννη Καφάτου )

Ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε στη συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού στο «Βήμα της Κυριακής» κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Πέτρου Κατσάκου.

Μίλησε για τις δυνάμεις του παρελθόντος που καλλιεργούν το κλίμα φόβου στον λαό και που μόνο σκοπό έχουν να γυρίσει η χώρα πίσω, δέσμια των δανειστών.

Είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής: “Πρόκεται για μια διαχρονική ρητορική που λειτουργεί και δημιουργεί φόβο και τρόμο σε μια κοινωνία που είναι φοβισμένη εκ των πραγμάτων μέσα από την κρίση και που δημιουργεί περαιτέρω αδιέξοδα. Δηλαδή το να λέμε ότι θα ξαναέχουμε ανάγκη τους δανειστές, ότι δε βγήκαμε με το σωστό τρόπο από τα μνημόνια, ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα, δεν είναι σε καμία περίπτωση συμβολή, είναι ίσα – ίσα μια επανάληψη μιας ρητορικής που οδηγεί σε βαθύ συντηρητικό μεσαίωνα μετά την κρίση τη χώρα.”

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

Top