Είστε εδώ

Είναι τραγικό: Ο Πέτσας πέτυχε τον απόλυτο διαχωρισμό Κράτους-Επιστήμης – Τα «βάζει» με το Αστεροσκοπείο: «Βλέπω μια πολιτικοποίηση που δεν μου αρέσει καθόλου»

Οι τύποι εχουν καταφέρει το μοναδικό παγκοσμίως: Να κάνουνε τον διαχωρισμό … Κράτους – Επιστήμης! Και όλα αυτά για να μπορούν κάθε φορά με τα γνωστά τραγικά αποτελέσμτα της αδιαφορίας τους να κυβερνήσουν για τον λαό, να δικαιολογούν την ανικανότητα του γαλάζιου “επιτελικού” κράτους

Συνεχίζει λοιπόν ακάθεκτη η κυβέρνηση Μητσοτάκη την απαξίωση της επιστημονικής κοινότητας και των στοιχείων που παρατίθενται για τις καταστροφικές πυρκαγιές. Μέσω ανακοινώσεων (υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), αλλά και μέσω δημόσιων τοποθετήσεων σε τηλεοπτικές εκπομπές (όπως αυτή της Σοφίας Βούλτεψη) επιχειρείται η συστηματική υποβάθμιση των ευρωπαϊκών αλλά και των ελληνικών επιστημονικών φορέων και ταυτόχρονα η προβολή του κυβερνητικού αφηγήματος

Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Στέλιου Πέτσα να πατήσει στη γραμμή του κυβερνητικού αφηγήματος, κατηγορώντας το Αστεροσκοπείο για… πολιτικοποίηση. «Ξέρετε τι βλέπω; Και δεν το βλέπω τώρα, το βλέπω από την εποχή που είχαμε χιονοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα, βλέπω μια… πολιτικοποίηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που δεν μου αρέσει καθόλου», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στο Kontra.

Στη συνέχεια έσπευσε να… χαμηλώσει τους τόνους, απαντώντας στη δημοσιογράφο ότι δεν αναφέρει ότι το Αστεροσκοπείο… αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση και πως μοιράστηκε τις σκέψεις του ως παρατήρηση όχι με τη μορφή κριτικής.

«Όχι, δεν λέω ότι κάνει αντιπολίτευση. Λέω για πολιτικοποίηση. Δεν είναι η πρώτη φορά και το καταγράφω σαν παρατήρηση, δεν κάνω κριτική. Ότι έχει πολιτικοποιηθεί ο ρόλος του», απάντησε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: documentonews.gr

Μια σκέψη στο “Είναι τραγικό: Ο Πέτσας πέτυχε τον απόλυτο διαχωρισμό Κράτους-Επιστήμης – Τα «βάζει» με το Αστεροσκοπείο: «Βλέπω μια πολιτικοποίηση που δεν μου αρέσει καθόλου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *