Είστε εδώ

Άρχισε το κύμα εξόδου της “αντιπολίτευσης” από τον ΣΥΡΙΖΑ! Επιστολή αποχώρησης Κούλογλου με σφοδρή επίθεση σε Κασσελάκη – Κουμουνδούρου: “Να παραδώσει την έδρα”

Το κύμα αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άρχισε όπως ακριβώς είχε προναγγείλει προχτες το The FAQ!

Με ανοικτή επιστολή προς τον Στέφανο Κασσελάκη, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξαρτητοποίησή του.

Όπως εξηγεί, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα «στερείται σοβαρότητας» και για όσους ήθελαν να κρατήσουν μια ανεξάρτητη στάση «η κατάσταση είναι ανυπόφορη».

Να παραδώσει την έδρα του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέλιο Κούλογλου, μετά την επιστολή αποχώρησης από την ευρωομάδα του κόμματος του ευρωβουλευτή.

Ακολουθεί η επιστολή του Στέλιου Κούλογλου που δημοσιεύει το TVXS:

«Προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Αξιότιμε κ. Κασσελάκη

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα στερείται σοβαρότητας, την ίδια στιγμή που επιχειρείται μια βίαιη ανατροπή τής μέχρι τώρα πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά. Σε αυτές τις συνθήκες για όσους ήθελαν να κρατήσουν μια ανεξάρτητη στάση, η κατάσταση είναι ανυπόφορη.

Η έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης είναι μία από τις βασικές αιτίες για τη στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράστηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ήδη πριν την εκλογή σας, η δημόσια συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την προσωπική σας ζωή κι όχι γύρω από τις πολιτικές σας προτάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να τροφοδοτεί με κουτσομπολιά τα πρωινάδικα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει αφεθεί μόνος και ανενόχλητος να κάνει πολιτική στα δελτία ειδήσεων

Αυτό δεν έχει συμβεί στην ιστορία των αξιωματικών αντιπολιτεύσεων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Για αυτό έχετε εσείς τη βασική ευθύνη και, παρά τις σχετικές επισημάνσεις, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Μόλις χθες, προσπαθώντας να δικαιολογήσετε παλαιότερα αντι-ΣΥΡΙΖΑ, συντηρητικά γραπτά σας, επικαλεστήκατε μεταξύ των άλλων “μια σχέση με μια κοπέλα που δεν ήμουν χαρούμενος”.

Όποτε δίνεται ευκαιρία να διατυπωθούν οι προγραμματικές σας θέσεις βρίσκονται στους αντίποδες αυτών που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα. Στην πρόσφατη ομιλία σας στον ΣΕΒ, εκτός από το κλείσιμο του ματιού στους παρευρισκόμενους για το 8ωρο («Δεν είναι δυνατό να επιβάλλουμε, κυρίες και κύριοι, δεκάωρη εργασία χωρίς αύξηση αποδοχών») ή την έλλειψη κάθε αναφοράς για αύξηση μισθών και ανάγκη σύναψης νέας εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, διατυπώσατε την πρόταση περί stock option στις επιχειρήσεις.
Πέρα από το ότι τα stock options βασικά αφορούν στελέχη επιχειρήσεων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο, η πρόταση δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα των μικρομεσαίων, συχνά οικογενειακών παραγωγικών μονάδων.

Στην Ελλάδα ναυτιλιακές εταιρείες απαιτούν παράνομα από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν μέρος των αμοιβών από τις υπερωρίες ή από τα κρατικά επιδόματα που δίδονται στους νεοπροσλαμβανόμενους. Έτσι, οι εργαζόμενοι ναυτικοί πληρώνουν φόρο για εισοδήματα που έχουν μόνο στα χαρτιά. Δεν το λες και ένα βήμα πριν τα stock options.

Ας σημειώσω, τέλος, αν διατηρεί κάποια αξία, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο επικαλείστε συχνά, είχε ταχθεί κατηγορηματικά εναντίον της πρότασης περί stock option που είχε διατυπώσει ο κ. Μητσοτάκης, πάλι μιλώντας στον ΣΕΒ.

Αφήνετε συχνά να διαφανεί ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κινείται στα πρότυπα του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος. Όμως το δικομματικό σύστημα στις ΗΠΑ έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσιάζουν μεγαλύτερες ανισότητες μεταξύ πλουσίων και φτωχών, από οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα.

Η εισοδηματική ανισότητα στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά περίπου 20% από το 1980 έως το 2016 και συνδέεται με την παγκοσμιοποίηση, αλλά επίσης την παρακμή των συνδικάτων, την έλλειψη συλλογικών συμβάσεων και την υποβάθμιση του κατώτατου μισθού. To προσδόκιμο ζωής πέφτει, ειδικά στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Τις τελευταίες μέρες ο Economist παρουσίαζε ένα τρανταχτό, μακάβριο παράδειγμα:

«Το 2021, οι σημερινοί Αμερικανοί 25άρηδες που δεν έχουν πτυχίο πανεπιστημίου τετραετούς φοίτησης (περίπου τα δύο τρίτα του ενήλικου πληθυσμού) αναμένεται να ζήσουν κατά μέσο όρο περίπου δέκα χρόνια λιγότερο από εκείνους που έχουν πτυχίο. Το 1992 (όταν εκλέχθηκε ο Δημοκρατικός Μπιλ Κλίντον-ΣΣ) αυτό το χάσμα ήταν το ένα τρίτο του σημερινού».

Aυτές οι συνεχώς αυξανόμενες ανισότητες συγκροτούν άλλωστε το υπόβαθρο της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης του αμερικανικού πολιτικού συστήματος. Ακόμη λοιπόν και αν ένα αντίστοιχο μοντέλο μπορούσε να καθιερωθεί στην Ελλάδα, πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο, δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να υιοθετήσει ένα κόμμα που επιζητεί περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και μείωση των ανισοτήτων.

Για αυτό, η προσπάθεια να παρουσιαστούν οι επικριτές σας ως δογματικοί με “αριστερόμετρο” προκαλεί περισσότερες αντιδράσεις. Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που ανήκουν σε αυτόν τον χώρο θέλουν ένα κόμμα σύγχρονο, δημοκρατικό, πράσινο αλλά και αριστερό. Όταν είχατε εκλεγεί, είχα δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ. Αλλά εδώ, στο όνομα της πλειοψηφίας, πάει να το γυρίσει στο… καλαματιανό».

6 σχόλια στο “Άρχισε το κύμα εξόδου της “αντιπολίτευσης” από τον ΣΥΡΙΖΑ! Επιστολή αποχώρησης Κούλογλου με σφοδρή επίθεση σε Κασσελάκη – Κουμουνδούρου: “Να παραδώσει την έδρα”

 1. Έπρεπε να είχε διαγραφεί η να αποχωρήσει επι Τσίπρα!!
  Πολλά λάθη Αλέξη έκανες,και δυστυχώς έχεις την ευθύνη.

 2. Κατάλαβε ότι θα φάει μαύρο και την έκανε. Δεν ήθελε τον τσιπρα όλο του έλεγε να παραιτηθεί δεν θέλει τον κασσελακη τι θέλει; ούτε αυτός ξέρει. Άντε να παίρνουν σειρά και οι υπόλοιποι μπας και ξεβρωμησει το τοπίο. Βγήκε και ο φίλης και δήλωσε ότι θα θέσει θέμα αρχηγού. Ποιος ο φίλης που δεν βγήκε ούτε βουλευτής πολύ δημοκράτης αριστερός που γράφει την ψήφο μας στα παλιά του τα παπούτσια. Κάτι δεν κατάλαβε ότι δεν υπάρχει για μας τον έχουμε διαγράψει και αυτόν και όλους όσους έχουν τις ίδιες απόψεις. Να φύγουν όλοι θα κάνουμε όλοι μαζί τα μέλη νέο κόμμα τον σύριζα δυνατό, ελεύθερο και δημοκρατικό δεν τους φοβόμαστε και αν πέσουμε θα σηκωθούμε αλλά αυτοί θα πάνε στο χρονοντουλαπο της ιστορίας. Άντε σπίτια σας έχετε ρεζιλεψει το κόμμα δεν αξίζετε ούτε το σάλιο μας.

 3. Κουλογλου ο Τσιπρας σου μύριζε ο Κασσελακης σου βρομάει, ποιος εισαι τέλος πάντων, ούτε ο θυρωρός
  της πολυκατοικίας σου σε ήξερε.

 4. Μα γιατί ρε Στέλιο;
  Γιατί αφήνεις τον αγώνα ρε Στέλιο; Αφού το ματς είναι “ισοπαλία” να πούμε.
  Κάτσε να στήσεις καμιά παγίδα, καμιά ίντριγκα με τον φίλο σου τον καθηγητά να πέσουμε μέσα να πάρει αέρα ο Κούλης, κάτσε μη φεύγεις σε λέω.
  Εχτός κι αν δεν είναι ισοπαλία αλλά 5-0 υπέρ Στεφάνου. Κρίμας ρε Στέλιο, συ ένας αασπίτης να ξεσπιτώνεσαι σ αυτή την ηλικία.
  Κρίμας να σε φάνε οι κορέοι εσένα που γλύτωσες απ του μεγάλου τιμονιέρη τα κουπιά να σε κάνει ζάφτι ο άγνωστος Χ.

 5. Κούλογλου!Σου βρώμαγε ο Τσίπρας σου βρωμάει ο Κασελάκης . Ένας ένας επιβεβαιώνετε ποιοί υπονόμευαν τον Αλέξη! Το οτι δεν βγήκατε βουλευτές εσείς που ωρύεστε δείχνει ποιός έφερε το κόμμα εκεί που έφτασε και πώς εκφράζετε την βάση. Κούλογλου! Καλύτερα μην ξαναβάλεις υποψηφιότητα η όλη σου στάση και μιλώ για συμπεριφορές δεν εκφράζουν αριστερούς ψηφοφόρους.

 6. Και χθές αντηρησίας και σήμερα αντηρησίας, μάλλον κάτι πάει στραβά. Προφανώς σε κάποιους λείπει το μέτρο και η “σοβαρότητα”. Είναι δικαίωμα του καθένος να διαφωνεί με κάποια πράγματα, όταν όμως διαφωνείς με τις αρχές του Κόμματος που εκλέχθηκες και επιλέγεις να αποχωρήσεις απ΄αυτό, τότε η κοινή λογική θέλει να παραδίνεις και την έδρα. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και συγκλίνουν στη λογική “τα καλά και συμφέρντα”. Καλό δρόμο, ο Ιούνης είναι πολύ κοντά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *