Είστε εδώ

Αποκάλυψη: 1300 ευρώ σύνταξη και τέρμα στις απαιτήσεις, η … ρήξη!

Μη διαπραγματεύσιμο, σύμφωνα με αποκλειστικές αλλά απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του thefaq, το … όριο των 1300 ευρώ στις συντάξεις, είναι η τελευταία και οριστική απάντηση της Αθήνας στους δανειστές, καθώς αν επιμείνουν, όπως τους διαμηνύθηκε, τότε η κυβέρνηση ΔΕΝ μπορεί να πάρει επάνω της την ευθύνη μιας τέτοιας “βίαιης” φτωχοποίησης και του εναπομείναντος τμήματος της ελληνικής κοινωνίας και θα προχωρήσει σε … ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ…
Οι πιστωτές είχαν θέσει ως όρο την αποδοχή από την ελληνική πλευρά περικοπών σε συντάξεις και μικρότερες αυξήσεις εισφορών (σε σχέση με το αρχικό σχέδιο Κατρούγκαλου) προκειμένου να επιστρέψουν στο τραπέζι των συνομιλιών οι επικεφαλής του κουαρτέτου. Κάτω από αυτή την δραματική πίεση, το οικονομικό επιτελείο χάραξε ως τελευταία γραμμή διαπραγμάτευσης την ηπιότερη δυνατή εκδοχή από όσες μπορούν να αποδεχθούν οι πιστωτές, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει ότι ελάχιστα βήματα πίσω μπορεί να γίνουν πλέον και πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα αγγιχθούν συντάξεις από 1300 ευρώ και κάτω.
Από την άλλη όμως πλευρά, ούτε αυτό θα ισχύσει αν δεν συμφωνηθεί ότι οι δανειστές και ιδιαίτερα το ΔΝΤ. δεν θα επαναφέρουν ξανά θέμα νέων μέτρων και νέου μινι – Μνημονίου.. Δηλαδή, η κυβέρνηση θα κάνει αυτή την υποχώρηση μόνο αν η άλλη πλευρά αποσύρει την απαίτησή της για νέα μέτρα ώστε να καλυφθούν τα δημοσιονομικά κενά που θεωρούν ότι υπάρχουν και εφόσον δοθεί ένα σήμα για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *