Είστε εδώ

Απίστευτο “καψώνι” σε ρωσικό αεροσκάφος: Παράκαμψη … 15.163 χλμ για να παραλάβει ρώσους διπλωμάτες από Ισπανία και Ελλάδα

Τεράστια παράκαμψη πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων αναγκάστηκε να κάνει το ρωσικό αεροσκάφος προκειμένου να παραλάβει τους Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ελλάδα και την Ισπανία εξαιτίας της απαγόρευσης ρωσικών πτήσεων που έχουν επιβάλει πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τον εναέριο χώρο τους.

Το συνολικό μήκος των πτήσεων ήταν 15.163 χιλιόμετρα, λίγο λιγότερο από την τρέχουσα μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο μεταξύ Σιγκαπούρης και Νέας Υόρκης, όπως αναφέρει ο εξειδικευμένος ιστότοπος flightradar.

«Ενώ η Ισπανία και η Ελλάδα έκαναν μία μοναδική εξαίρεση για την είσοδο του αεροσκάφους στον εναέριο χώρο τους, οι πτήσεις έκαναν τον γύρο άλλων χωρών όπου παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση» ανέφερε ο ιστότοπος. «Το συνολικό μήκος των πτήσεων ήταν 15.163 χιλιόμετρα, λίγο λιγότερο από τη μεγαλύτερη πτήση του κόσμου μεταξύ Σιγκαπούρης και Νέας Υόρκης», συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Όπως φαίνεται και στον παραπάνω χάρτη για να φτάσει από τη Μόσχα στην Ισπανία, το αεροσκάφος έπρεπε να παραμείνει σε διεθνή εναέριο χώρο. Κατά την επιστροφή του από την Μαδρίτη ακολούθησε απευθείας πορεία εκτός του ισπανικού εναέριου χώρου και διέσχισε τη Βόρεια Αφρική και τις ακτές της Μεσογείου, αποφεύγοντας τον εναέριο χώρο της Μάλτας και της Ιταλίας. Αφού πέρασε από τη Λιβύη στην Αίγυπτο, η πτήση στράφηκε βόρεια για προσέγγιση στην Αθήνα.

Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *