Είστε εδώ
Home > FAQ news > Απίστευτα πράγματα! Το Μαξίμου “αδειάζει” το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παύση των τεχνικών συζητήσεων με την Άγκυρα λίγες μόνο ώρες πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Απίστευτα πράγματα! Το Μαξίμου “αδειάζει” το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παύση των τεχνικών συζητήσεων με την Άγκυρα λίγες μόνο ώρες πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Πρωτοφανή ενδοκυβερνητική προχειρότητα αποκαλύπτει το μεγαλοπρεπές “άδειασμα” από το Μαξίμου στα όσα είχε διαρρεύσει νωρίτερα το ΥΠΕΘΑ σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Μεγάλη σύγχυση επικράτησε στο εσωτερικό της κυβέρνησης με αφορμή τις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι ο σχεδιασμός των ΜΟΕ συνεχίζεται κανονικά και οι τεχνικές συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο θα πραγματοποιηθούν εντός Δεκεμβρίου, όπως είχαν προγραμματιστεί, αδειάζοντας, ουσιαστικά, το υπουργείο Άμυνας που είχε διαρρεύσει το «πάγωμα» των διαδικασιών.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγη ώρα πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να «παγώσει» τις συζητήσεις με την Άγκυρα ως συνέπεια της συμφωνίας της Τουρκίας με τη Λιβύη για την οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης τους.

Σύμφωνα τις ίδιες πηγές, μετά τη συμφωνία και τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, η Αθήνα εκτιμά ότι ο «διάλογος είναι περιττός» και οι συζητήσεις «παγώνουν» μέχρι νεωτέρας. Εντός του μήνα επρόκειτο να έρθει στην Αθήνα τουρκικό κλιμάκιο, ωστόσο με τη νέα εξέλιξη δεν θα έρθει.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία θα παραστούν και οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας.

Πηγή: efsyn.gr 

Leave a Reply

Top