Είστε εδώ

Η Ρένα Δούρου απαντάει “στα ίσα” στην χρυσαυγίτικη χυδαιότητα του Παναγιώταρου: Οι νοσταλγοί των ναζί θα μας βρίσκουν παντού και πάντα απέναντι τους

«“Προσωπικές” απαντήσεις σε φασίστες δεν υπάρχουν. Μόνο δημόσιες, λαϊκές και μαζικές. Όπως αυτές που ο λαός μας ξέρει να δίνει και να κερδίζει. Οι νοσταλγοί των ναζί δεν έχουν θέση στη χώρα των Ολοκαυτωμάτων των Καλαβρύτων και της Βιάννου» αναφέρει σε μήνυμά της η Ρένα Δούρου.
Με αφορμή το αντιφασιστικό άρθρο της Ρένας Δούρου στην κυριακάτικη «Νέα Σελίδα», ο χρυσαυγίτης Παναγιώταρος έγραψε ένα κατάπτυστο απειλητικό μήνυμα στο twitter. Η περιφερειάρχης Αττικής δίνει την απάντηση όχι προσωπικά στον χρυσαυγίτη, αλλά δημόσια…
Η Ρένα Δούρου αναφέρει:
Επί προσωπικού, αλλά για λόγους «δημοσίου συμφέροντος». Διότι μας αφορά εξίσου όλες και όλους η φασιστική χυδαιότητα.
Μεγάλο χωριό είμαστε, γνωριζόμαστε καλά σε αυτή τη χώρα. Δεν κομίζω νέα λοιπόν, όταν θυμίζω τη διαχρονική πεποίθησή μου πως η Δημοκρατία πρέπει να απαντάει στα άκρα. Να μην δείχνει «ανωτερότητα». Να τα αποστομώνει. Ώστε να μην αφήνει ζωτικό χώρο για να δηλητηριάσουν τους πιο ταλαιπωρημένους και αδικημένους συμπολίτες μας, με την βία και την ασυδοσία τους, σε λόγια και πράξεις.
Η ακροδεξιά αποτελεί τον εμβληματικό αντίπαλο. Τον εχθρό. Με όρους πολεμικής επιχείρησης.
Και από τη στιγμή που η Κεντροδεξιά είναι -δυστυχώς- ιδεολογικά λοβοτομημένη και συμπεριφορικά αλλοτριωμένη, μένει μονάχα σε εμάς, στην Αριστερά των ιδεών και των αγώνων, να βρεθούμε στα χαρακώματα. Ξανά. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Για το Δίκαιο, τον Ανθρωπισμό, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία.
Παραφράζοντας τον πατέρα της νίκης, τον Ουίνστον Τσώρτσιλ που τους ταπείνωσε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Θα κάνουμε το καθήκον μας. Αν χρειαστεί, για χρόνια. Αν χρειαστεί, μόνοι μας. Θα μας βρουν απέναντί τους, παντού. Στην καθημερινότητα των ξεχασμένων συμπολιτών μας. Στο πλευρό εκείνων που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την εθνική τραγωδία των μνημονίων. Όπως έχουμε ήδη αποδείξει. Στην υπεράσπιση των εθνικών ιδανικών. Στην περιφρούρηση του κοινού μας μέλλοντος.
Μέχρι το τέλος. Μέχρι τη νίκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *