Είστε εδώ

Και ο Κώστας Μπακογιάννης στο ημερολόγιο με τα ραντεβού Χριστοφοράκου!

350 ραντεβού είχαν μέλη της οικογένειας Μητσοτάκή με το Μιχάλη Χριστοφοράκο, τον ισχυρό άντρα της Siemens στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους, όπως φαίνεται στο ημερολόγιο με τα ραντεβού Χριστοφορακου, που κρατούσε η γραμματεας του κ Τσακάλου και ο πολύ νεαρός τότε Κώστας Μπακογιάννης. Πιο συγκεκριμένα, στο ημερολόγιο σημειώνεται το κλεισμένο ραντεβού του υποψηφιου Δήμαρχου Αθηναίων, με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο στις 15 Ιουλίου του 2003, στις 10 το πρωί.
Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει υποχρεωτικά οτιδήποτε μεμπτό για τον Κώστα Μπακογιάννη ή ότι ήταν εν γνωση του όταν σημειωνόταν αυτο το ραντεβού, οτιδήποτε σχετικά με τις ενέργειες και τις μεθοδεύσεις του Μιχάλη Χριστοφοράκου για λογαριασμό της Siemens στην Ελλάδα…

Σύμφωνα με αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento έχουν καταγραφεί περισσότερες από 350 συναντήσεις του Χριστοφοράκου με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος είχε 30 συναντήσεις (90 επαφές στο σύνολο). Τόσες είχε και η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Κων. Μητσοτάκης είχε 23 συναντήσεις (121 επαφές συνολικά), η Μ. Γκραμπόφσκι είχε 30 τηλεφωνικές επαφές. Λιγότερες είχαν η Κατερίνα και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη (14 και τέσσερις αντίστοιχα).
Παράλληλα η εφημερίδα Documento αναφέρεται στα δώρα από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο προς μέλη τς οικογένειας Μητσοτάκη! Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στο τηλεφωνικό κέντρο αξίας χιλιάδων ευρώ του Κυρ. Μητσοτάκη, το οποίο αναγκάστηκε να πληρώσει εκ των υστέρων. Αφενός διότι η Siemens δεν δέχτηκε τελικά να το κάνει δώρο, αφετέρου διότι προκλήθηκε τεράστιο σκάνδαλο όταν μαθεύτηκε. Τον Οκτώβριο του 2016 μάλιστα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται ότι ο Μιχ. Χριστοφοράκος είχε ζητήσει από τη Siemens να κάνει δώρο τον εξοπλισμό του Κυρ. Μητσοτάκη. Τιμολόγια της Siemens που εκδόθηκαν εκείνο το διάστημα, αν και έπρεπε να έχουν εξοφληθεί εντός 60 ημερών, πληρώθηκαν πολύ αργότερα, μετά τις εκλογές του 2017, όταν η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την έρευνα για τη Siemens.

Ξεχωρίζουν επέισης τα ακόλουθα δωράκια, όπως καταγράφονται στο ημερολόγιο Τσακάλου:
26.3.2001: Γκραμπόφσκι, ευχαριστεί για γραφείο
8.5.2001: Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαριστεί για το τηλέφωνο
3.7.2001: Κυρ. Μητσοτάκης για τηλεφωνικό κέντρο
10.7.2001: Τηλεφώνησε Γκραμπόφσκι στις 14.30 για SL45 (σ.σ. κινητό τηλέφωνο)
10.1.2002: Γκραμπόφσκι λάπτοπ
3.2.2003: PC για Μητσοτάκη
7.6.2004: Τηλέφωνο από Γκραμπόφσκι για εισιτήρια Ολυμπιακών Αγώνων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *