Είστε εδώ

Καταζητείται ο Όσβαλντ της Siemens αφού “έσπασε” το βραχιολάκι! “Ανθρωποκυνηγητό” από τις ελληνικές αρχές

Αναζητείται από τις ελληνικες αρχές ο δραπέτης πλέον τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ που έχει εμπλοκή σε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς καθώς «έσπασε» το βραχιολάκι.
Σύμφωνα με τη “Νέα Σελίδα”, ο συνήγορος του Όσβαλντ, Χρ. Καπαρουνάκης μόλις πληροφορήθηκε ότι δραπέτευσε ο εντολέας του εξέφρασε την έκπληξη του «ιδίως ενόψει της αναμονής έκδοσης απόφασης για την υπόθεση των υποβρυχίων η οποπια αναμένεται να έχει θετική έκβαση για αυτόν».
Ο γαλλοελβετός τραπεζίτης που θεωρείται πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση των “μαύρων” ταμείων της Siemens, ενώ το όνομά του αναφέρεται και σε δύο δικογραφίες για τα εξοπλιστικά, βρισκόταν σε κατ οίκον περιορισμό από τον Μάιο του 2016.
Ο Όσβαλντ αντιμετωπίζει την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος καθώς φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο στην μίζες των μαύρων ταμείων, αλλά και στις μίζες των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN και στην προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericsson.
Το στέλεχος ελβετικής τράπεζας μετά από πολυετή αναζήτησή είχε συλληφθεί τελικά και οδηγηθεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Μετά την προφυλάκιση του είχε αφεθεί ελεύθερος με «ηλεκτρονικό βραχιολάκι», με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών από το Νοέμβριο του 2016.
Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, σήμερα Τρίτη 20.11.2018, διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις, επέστρεψε σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο.
«Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη», καταλήγει η ανακοίνωση.
Η σύλληψη και προφυλάκιση Όσβαλντ
Ως μάρτυρας είχε κληθεί από τον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος ερευνά μίζες για την προμήθεια των αντιαεροπορικών τύπου ASRAD από τη γερμανική εταιρία STN ATLAS.
Ο τραπεζίτης συνελήφθη τελικά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς ενεργοποιήθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ελλάδας που εκκρεμούσε σε βάρος του. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που εμπλέκεται στο ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Ήταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου Φάνη Λυγινού.
Τον Μάιο του 2016 το Συμβούλιο Εφετών είχε αποφασίσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του ‘Οσβαλντ, με την επιβολή κατ΄οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο (βούλευμα υπ΄αριθμόν 686/2016) έδωσε το “πράσινο φως” για την έξοδο του τραπεζίτη από τις φυλακές για τη μία μόνο υπόθεση από αυτές (υπόθεση Siemens)για τις οποίες κατηγορείται, με τον όρο του κατ΄οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, επιτρέποντας τη μεταφορά του Ελβετού τραπεζίτη μόνο στα δικαστήρια με αστυνομική συνοδεία.

Πηγή: newpost.gr, news247.gr( Αντωνία Ξυνού), newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *