Είστε εδώ

Η Δούρου φταίει…

Πραγματικά εγώ πιστεύω ότι η Ρένα Δούρου ευθύνεται για το θάνατο των 99 ανθρώπων στο Μάτι. Τι θα πει “όχι”; Εγώ βλέπω ΣΚΑΙ και διαβάζω και τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες. Αυτές πιστεύω. Και το είπαν από την πρώτη στιγμή. Αυτή φταίει και ο Ψινάκης. Τελειωμένα πράγματα. Και η έρευνα της Δικαιοσύνης, πάω στοίχημα, ότι αυτό θα δείξει. Γιατί και αυτοί άνθρωποι, σαν εμένα και σαν κι εσένα που με διαβάζεις, είναι. Τα ίδια βλέπουν στην τηλεόραση. Τα ίδια διαβάζουν στις ιστοσελίδες. Άντε και να σερφάρουν και λίγο στο φέισμπουκ και το τουίτερ για να πάρουν και μυρουδιά της “κοινωνίας”. Αν και θα μπορούσαν κάλλιστα να ρωτούσανε εμένα. Θα τους τα έλεγα μια χαρά. Η Δούρου φταίει. Φταίει γιατί δεν τους έσωσε τους ανθρώπους. Το έχουν πει και έγκυροι δημοσιογράφοι όπως ο κ. Πορτοσάλτε, ο κ. Πρετεντέρης, ο κ. Καψής, ο κ. Λοβέρδος… Όλοι αυτοί λάθος κάνουν;
Καi τι θα πει “δεν είχε αρμοδιότητα”; Περιφερειάρχης δεν είναι; Γυναίκα δεν είναι; Ευαίσθητη δεν είναι; Γνωστή δεν είναι; Όλα αυτά την κάνουν και την παρακάνουν “αρμόδια”. Και τι θα πει “επιχειρησιακές αρμοδιότητες” άλλων “φορέων”; Εντάξει, να πάμε να ρίξουμε τις ευθύνες στην Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Λιμενικό, το ΕΚΑΒ. Οκ, δεν έχω αντίρρηση να πληρώσουν και οι “φορείς”. Αλλά η Δούρου δεν πρέπει να ξεφύγει. Η 40άρα που θέλει και να διοικήσει τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Με τι προσόντα; Επειδή είναι νέα, γυναίκα και αριστερή; Αν είναι δυνατόν. Και με το που έγινε η “στραβή στη βάρδιά της”, όπως η ίδια είπε, αμέσως λάκισε. Τι θα πεί “έκανε όλα όσα προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο σε περίπτωση πυρκαγιάς”; Και τι θα πει “οποιοσδήποτε Περιφερειάρχης και να ήταν στη θέση της δεν θα έκανε κάτι το διαφορετικό;”
Για όνομα. Για τη Δούρου μιλάμε καλέ. Τη ΔΟΥΡΟΥ.
Πώς να το πω να το καταλάβετε. Μιλάμε για την ιδανική υπεύθυνη. Όνομα γνωστό – άσε που έχει και άποψη για τη δημοσιότητα. Με το που έγινε η τραγωδία αντί να πάρει τις τηλεοπτικές ρούγες και να απολογείται και να κλαίγεται, έκανε κάτι συναντήσεις με… πανεπιστημιακούς και ερευνητές για την κλιματική αλλαγή, λέει. Ό,τι να ‘ναι. Άσε δε που είναι και γνωστή στο πανελλήνιο ενώ οι “φορείς”, που μου λέτε ότι έχουν τις κύριες ευθύνες, είναι απρόσωποι, επικοινωνούν με χίλιους τρόπους και, εν πάση περιπτώσει, είναι “θεσμοί”.
Και, ξέρετε, μια χώρα χωρίς θεσμούς δεν μπορεί να επιβιώσει. Ενώ χωρίς “Δούρου”, μια χαρά. Μη σας πω και καλύτερα ακόμη… Το πιάσαμε τώρα; Το έχουμε; Άντε μπράβο.
E.M
Πηγή: left.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *