Είστε εδώ

Ο Αντώναρος αποθεώνει Τσίπρα: Έδειξε αντανακλαστικά μαέστρου με Κοτζιά και έστειλε μήνυμα στον Καμμένο ότι θα είναι ο επόμενος

Με μία μακροσκελή ανάρτησή του, ο πρώην Υπουργός και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος ουσιαστικά αναγνωρίζει τα άμεσα αντανακλαστικά και τις μαεστρικές, όπως χαρακτηρίζει, κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά το χθεσινό επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο δύο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης οδηγήθηκαν σε ανοιχτή κρίση μεταξύ τους και ταυτόχρονα δίνει τη δική του realpolitik εκδοχή στη διαχείριση της μείζονος πολιτικής κρίσης που δημιουργήθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και μία άλλη διάσταση στο τι μήνυμα στέλνει στον Πάνο Καμμένο η αποδοχή της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά. 
Ολόκληρη η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:
Στην κρίση που αναμφίβολα συγκλονίζει το κυβερνητικό οικοδομημα ο Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε με ταχύτητα και ενδεχομενη πολιτική μαεστρία — που μένει βέβαια να αποδειχθεί ότι δεν θα είναι φιάσκο.
Η απόφαση να αναλάβει ο ίδιος το Υπουργείο Εξωτερικών υποδηλώνει αυτό ακριβώς που λέει η επίσημη ανακοίνωση: Ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι κεντρική προσωπική του επιλογή στην οποία θέλει να προσδώσει το ειδικό βάρος ενός πρωθυπουργού. Δυο διαπιστώσεις: Με τον τρόπο αυτό ενισχύει τοδιεθνές του προφίλ αφού όλοι οι συμμαχοι και εταίροι της χώρας έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της συμφωνίας. Ταυτόχρονα εκθέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο πτώσης της δημοφιλίας του στο εσωτερικό της χώρας αφού αυτή η συμφωνια από προσκρούει σε μεγάλες αντιδράσεις.

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει σαφώς ότι ΔΕΝ ειναι διατεθειμένος να τερματίσει τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο. Αντίθετα προφανώς θεωρεί ότι ο ΥΠΕΞ Κοτζιας είναι αναλώσιμος. Ισως μεταξύ των άλλων όπως ακούω από αξιόπιστες πηγες γιατι είχε ταση να γίνεται όλο και πιο αυτοδυναμος στο ΥΠΕΞ, να συγκρουεται συνέχεια με το διπλωματικο σώμα, να αυτονομειται. Σε ένα συστημα σφιχτα πρωθυπουργοκεντρικό τέτοιες στασεις δεν έχουν θεση. Ο Τσιπρας έδειξε χθες και σήμερα ότι όποιος τον αμφισβητει στο κόμμα του, δεν έχει καλό μέλλον.
Θα μου πειτε γιατί αυτό δεν συνέβη με τον Καμμένο; Για ένα πολυ απλό λόγο: Ο Καμμένος δεν ανηκει στο ίδιο κόμμα με τον πρωθυπουργο. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ( ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ) ΕΤΑΙΡΟΣ του. Και γι αυτό έχει άλλο ειδικό βάρος από τον Κοτζιά. Οσοι δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά, δεν χαμπαριαζουν από Realpolitik.
Βεβαια ολα αυτά δε σημαίνουν ότι ο Πάνος Καμμένος έχει λόγο να θριαμβολογει. Αντίθετα: Οπως και χθες έτσι και σήμερα με πιο ξεκάθαρο τρόπο ο Τσίπρας του ειπε σταρστα:Η συμφωνία είναι δική μου προτεραιότητα. Από εδώ και πέρα τη χειρίζομαι εγω. Όποιαδήποτε κριτική είναι κριτική σε μέβα. Να δουμε αν ο Πάνος Καμμένος πάρει αυτό το ουσιαστικό μήνυμα.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *