Είστε εδώ

Σε Ταϋλανδό παρέδωσε τον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος – Βαριά υπονοούμενα από Γιαννακόπουλο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθώς πριν από λίγο ο μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης της ομάδας Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αποδοχή της πρότασης του ασιατικού κονσόρτιουμ Pan Asia.
Aπό το γραφείο του Γιάννη Αλαφούζου ανακοινώθηκε ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ με επιστολή του γνωστοποίησε στην PanAsiaInvestments, το fund που εκπροσωπείται από τον Πάιρο Πιεγκπονσάντ, ότι κάνει δεκτή την πρότασή της, ενώ έδωσε στην δημοσιότητα την επιστολή με την οποία αποδέχεται την πρόταση:
«Αγαπητέ κύριε Πιεγκπονσάντ,
Σας ευχαριστώ για τις επιστολές σας με ημερομηνίες 28 Μαρτίου 2018 και 16 Απριλίου 2018.
Όπως συζητήθηκε στην τελευταία μας συνάντηση, προτίθεμαι να μεταβιβάσω όλες τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχω στην κατοχή μου άμεσα ή έμμεσα, έναντι €1 (ενός ευρώ) συνολικά, με αντάλλαγμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από το επενδυτικό σας σχήμα απευθείας στην ΠΑΕ, ύψους € 27 εκ. (είκοσι επτά εκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με την δεσμευτική προσφορά σας της 16ης Απριλίου 2018.
Αναμένουμε την άμεση αντίδρασή σας για την υλοποίηση της συμφωνίας μας.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Αλαφούζος»
Την ίδια ώρα, πληροφορίες από την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αναφέρουν ότι κυριαρχεί έντονη δυσαρέσκεια στο περιβάλλον του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ, χαρακτηρίζοντας την όλη στάση της πλευράς Αλαφούζου από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η πρόταση του Athens Alive μέχρι και σήμερα ήταν κάτι παραπάνω από παράξενη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με το sdna.gr, σε πολλές περιπτώσεις η πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αναφέρει πως μπορεί να χαρακτηριστεί και υποτιμητική αλλά ακόμα και παρεξηγήσιμη.
Επιπλέον, το περιβάλλον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου λέει χαρακτηριστικά πως ο mr. ΣΚΑΪ οφείλει να δώσει μία εξήγηση για την στάση που τήρησε απέναντι στην πρόταση του Athens Alive, μία πρόταση που άπαξ και η κυβέρνηση βάλει την υπογραφή της στο MoU θα άνοιγε διάπλατα την πόρτα της ΠΑΕ με οικονομικούς όρους άκρως συμφέροντες για τον Γιάννη Αλαφούζο και την ομάδα.
Επιπλέον, επισημαίνεται πως με την επιλογή του ο Γιάννης Αλαφούζος προκειμένου να μην βάλει τα λίγα χρήματα που απαιτούνται για να εξαφανιστεί ο εφιάλτης του υποβιβασμού, στερεί από την ομάδα την δυνατότητα να γίνει αυτοχρηματοδοτούμενη μέσα από τα έσοδα μίας τεράστιας επένδυσης που περιλάμβανε ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη. Έτσι, δεν θα είχαν την ευκαιρία να μην εξαρτώνται ξανά από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο. Όπως τώρα θα εξαρτάται, όπως αναφέρουν, ξανά η ΠΑΕ από έναν αμφιλεγόμενο Ταϊλανδό επιχειρηματία που ξαφνικά εμφανίζεται στο προσκήνιο.
Πηγή: efsyn.gr, sdna.gr

Μια σκέψη στο “Σε Ταϋλανδό παρέδωσε τον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος – Βαριά υπονοούμενα από Γιαννακόπουλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *