Είστε εδώ

Στήλη Άλατος: Η κάλπη στις 25 του Ιούνη θα είναι άδεια. Το κοντέρ θα έχει μηδενίσει

Τιμημένοι μου αναγνώστες, ο καιρός σήμερα μας τρολάρει. Λιόλουστη η μέρα το πρωί, ευτυχως έβγαλα βόλτα και τον σκύλο η Στήλη Άλατος και μετά συννεφιά, σταγόνες βροχής, αέρας. Μόνο με Μάης δεν μοιάζει αυτός ο μήνας. Είναι ένα πράγμα σαν να κατευθυνόμαστε με την μια και για πάντα από την Άνοιξη στον βαρύ Χειμώνα. Στον μόνιμο Χειμώνα…

 

Οι αγώνες γίνονται με στόχο την νίκη και όχι την ήττα

Είναι δεδομένο ότι τα στάδια της θλίψης, τα περνάει ο καθένας μας τιμημένοι μου αναγνώστες, με τον δικό του τρόπο και στον χρόνο που χρειάζεται η ψυχούλα του. Τι γίνεται όμως καλά μου παιδιά, όταν δεν υπάρχουν περιθώρια ή η πολυτέλεια του χρόνου; Πως πρέπει να λειτουργήσει ένας θλιμμένος οργανισμός, όταν είναι αναγκασμένος, να ξεπεράσει τα πάντα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που ορίζει η λογική και όχι το συναίσθημα; Τιμημένοι μου αναγνώστες, καταλαβαίνετε ότι πρέπει να λειτουργήσει ως μηχανή πολέμου. Αυτή είναι η αντίδραση ενός οργανισμού, που έχει γραμμένο στο DNA του, την αγωνιστικότητα και την πάλη. Θυμήθηκα τον φόβο που προκαλούσαν στα εκτελεστικά αποσπάσματα, οι αγωνιστές που χαμογελούσαν στα μούτρα των δολοφόνων τους. Έπεφταν νεκροί έχοντας σκορπίσει τρόμο στις ψυχές τους. Για σκεφτείτε καλά μου παιδιά, αυτή η αντίδραση των μεγάλων αγωνιστών,να επανέλθει στις σκέψεις μας; Τώρα ίσως κάποιοι από σας, νομίζετε ότι παραληρώ η Στήλη Άλατος, αλλά έχω πλήρη συναίσθηση του τι γράφω.  Άλλες εκλογές, στις 25 Ιουνίου, άλλο σύστημα, άλλος αγώνας. Κοινή αφετηρία για όλους. Οι κάλπες είναι άδειες, αυτό το γράφουν και το λένε όλοι, αλλά σημασία έχει να το πιστέψουν όλοι. Οι κάλπες θα γεμίσουν την Κυριακή 25 Ιουνίου και τα αποτελέσματα που θα βγάλουν, είναι ευθύνη των κομμάτων. Όλων των κομμάτων. Τιμημένοι μου αναγνώστες, όσον αφορά στον Συριζα, τα 5 στάδια του πένθους, έπρεπε να έχουν τελειώσει χθες και η έγνοια όλων να είναι το ένα και μοναδικό μήνυμα, που θα τους βγάλει νικητές. Όχι δεν έπαθα παράκρουση η Στήλη Άλατος,αλλά όπως λένε και αυτοί που βλέπουν ποδόσφαιρο, αν πας για να χάσεις με μικρή διαφορά, θα καταποντιστείς. Αν θεωρείς πιο δυνατή την αντίπαλη ομάδα, τότε με σχέδιο σφίγγεις την αμυντική σου διάταξη, κλείνεις τους χώρους, τρέχεις μέχρι θανάτου και χτυπάς στην αντεπίθεση. Η Στήλη Άλατος καλά μου παιδιά, έμαθα από τα μικράτα μου ότι ένας αριστερός δεν θεωρεί κανέναν αγώνα χαμένο. Γι αυτό και χαμογελούσαν όταν πέφταν νεκροί από τις σφαίρες των φασιστών.
Τιμημένοι μου αναγνώστες μπορεί να με πείτε καταθλιπτική σήμερα την Στήλη Άλατος, αλλά εγώ μιλάω για το χαμόγελο, που απαραιτήτως πρέπει να έρθει στα πρόσωπα όλων. Όχι σφιγμένο χαμόγελο. Καθαρό και γάργαρο, σαν κι αυτά που φοβίζουν τους οχτρούς.
Οι κάλπες είναι πλέον άδειες και ο Συριζα έχει υποχρέωση να δείξει ότι είναι άξιος του DNA του. Αυτή θα έπρεπε να είναι η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα, που βάζουν φίλοι κι εχθροί στους πολίτες που αισθάνονται μουδιασμένοι και ζαλισμένοι από την σφαλιάρα. Αν δεν ξεζαλιστούν γρήγορα, η επομενη σφαλιάρα, θα είναι ακόμη πιο δυνατή.

 

Τιμημένοι μου αναγνώστες, να φύγουμε από τον Συριζα και να πάμε στην ΝΔ. Για πωλήσεις και αγορές σχεδιου σε αυτές τις εκλογές έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του χτες στο CNN μια μέρα μετά τον καθεστωτικής μορφής θρίαμβο του, καλά μου παιδιά. Δεν ξέρουμε τι εννοούσε ακριβώς ο εκ νέου – σε λίγες εβδομάδες – πρωθυπουργός, αλλά αν αληθεύουν αρκετά μηνύματα που μας έρχονται στο inbox , φαίνεται ότι ίσως ο ιδιος «αγόρασε» – αν και απέπεμψε από το κόμμα – τον Πέτρο Δούκα και το μοντέλο αντιστροφής fast track του πολιτικού κλίματος μετά τις καταστροφές στην Ηλεία το 2007.

 

Δεν φεύγω από την γειτονιά του Κυριάκου τιμημένοι μου αναγνώστες. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, έχει αρχίσει ήδη να απομακρύνει όσους του δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα από όσα του έλυσαν ,από την ημέρα που ανέλαβε την ΝΔ και μετά την πρωθυπουργία. Θα το έχετε διαβάσει σε άλλες στήλες, ότι ο Γεραπετρίτης, θα “τιμωρηθεί” για τα λάθη που έκανε και σε μια κανονική χώρα, θα είχαν σημάνει την πτώση οποιασδήποτε(όσο ισχυρής κι αν ήταν) κυβέρνησης. Η “τιμωρία” , θα είναι να απομακρυνθεί από το πλευρά του Κυριάκου και να μεταφερθεί στας Ευρώπας, ως ο επόμενος Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ. Κρατήστε το αυτό τιμημένοι μου αναγνώστες, είναι …πληροφορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *