Είστε εδώ

«Χαρταετό» για τη ψευδοροφή που κατέρρευσε-«Χολή» για τους φοιτητές: Ο πρύτανης του ΑΠΘ απειλεί με τιμωρίες τους φοιτητές, αλλά αφήνει τα ταβάνια να πέφτουν στα κεφάλια τους

Επιλεκτικός ως προς την αντιμετώπιση των θεμάτων αντιμετωπίζει η ακαδημαϊκή κοινότητα, εμφανίζεται ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου. Ο πρύτανης του ΑΠΘ που μετρά λίγους μήνες ακόμα στην καρέκλα , καθώς θεωρείται βέβαιη η ενασχόλησή του με την πολιτική και συγκεκριμένα η κάθοδός του στις επόμενες εκλογές με το κυβερνών κόμμα, εμφανίστηκε ως.. ταύρος μαινόμενος ως προς περιστατικό ομηρίας από φοιτητές που κατήγγειλε καθηγήτρια, αλλά δεν είπε ούτε λέξη για τις ψευδοροφές που κατέρρευσαν στη Σχολή Οδοντιατρικής και από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή άλλα παρατράγουδα.

Ο κ. Παπαϊωάννου σε συνέντευξή του το πρωί της Τετάρτης (22/2) στην ΕΡΤ, κατακεραύνωσε φοιτητές που φέρονται να κράτησαν όμηρο, σύμφωνα με την καταγγελία της καθηγήτρια στο ΑΠΘ. Εμφανίστηκε αποφασισμένος να επιβάλλει τον νόμο, ώστε να τιμωρηθούν όσοι συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Αν και οι φοιτητές αρνούνται ότι υπήρξε ομηρία αλλά ότι έγινε συζήτηση γιατί έκοψε το 28% των φοιτητών που έδωσαν εξετάσεις, ο Πρύτανης, Νίκος Παπαϊωάννου, έκανε λόγο για τραμπούκικες και αντιδημοκρατικές λογικές.

«Εμείς στο Αριστοτέλειο θα εφαρμόσουμε το νόμο»
«Όντως μία συνάδελφος από το τμήμα Ψυχολογίας καθ όλα αγαπητή, πολύ σωστή συνάδελφος, ακαδημαϊκά και ερευνητικά, αποφάσισε να κάνει τη δουλειά της. Ποια είναι η δουλειά της; μετά το τέλος της των μαθημάτων στις εξετάσεις, να βάλει τα θέματά της και να βαθμολογήσει τα γραπτά όπως αυτή νομίζει με βάση την ακαδημαϊκή της ελευθερία Κόπηκε ένας αριθμός φοιτητών και αποφάσισε λοιπόν αυτή η μειοψηφία με τραμπούκικες λογικές να πάνε να της επιβάλουν την αναβαθμολόγηση των γραπτών. Προφανώς, και δεν το έκανε», είπε

Όπως υπογράμμισε: «προφανώς έχει και τη στήριξη του τμήματος της, αλλά όλα αυτά δείχνουν αυτές τις άρρωστες νοοτροπίες δεκαετιών, που μερικές φορές οδηγούμαστε σε αυτές τις καταστάσεις. Αυτές οι τραμπούκικες λογικές που έχουν τις ρίζες τους δεκαετίες πριν, έχουν εμφυσήσει το φόβο στους συναδέλφους οι οποίοι λειτουργούν».

Και προειδοποίησε: Πρέπει να ξέρουν πως ο νόμος 4957/22 που ψηφίστηκε μας έχει δώσει τη δυνατότητα να παρέμβουμε και θα το κάνουμε. Γιατί δεν είναι μόνο να αναγνωρίζουμε τέτοιες τραμπούκικες λογικές. Δεν είναι μόνο να συμπαραστεκόμαστε. Εμείς στο Αριστοτέλειο θα εφαρμόσουμε το νόμο. Υπάρχει νόμος για πειθαρχικές διαδικασίες σε τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές και τραμπούκικες, λογικές. «Η καθηγήτρια είναι σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση» ανέφερε.

Ωστόσο, δεν είπε μία λέξη, δεν υπήρξε ούτε μία ανακοίνωση για το περιστατικό κατάρρευσης της ψευδοροφής, που από καθαρή τύχη δεν προκάλεσε τραυματισμούς.

Οι φοιτητές από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι προχώρησαν σε «μαζική κινητοποίηση που αφορούσε το αίτημα του Συλλόγου, ώστε να γίνει αναβαθμολόγηση των γραπτών στη Φεμινιστική Ψυχολογία με την αφαίρεση της αρνητικής βαθμολόγησης την οποία αποφάσισε τελευταία στιγμή να επιβάλει η καθηγήτρια ανακοινώνοντάς την στη στιγμή της εξέτασης». Όπως αναφέρουν, «αυτό πρακτικά σήμαινε ότι ένα σημαντικό κομμάτι των φοιτητών του μαθήματος- οι περισσότεροι τελειόφοιτοι- χρωστούν μόνο το συγκεκριμένο μάθημα πλέον, κάτι που καθυστερεί την έγκαιρη λήψη του πτυχίου τους, με αυτονόητες επιπτώσεις τα παραπάνω νοίκια που πρέπει να πληρώνουν και την καθυστέρηση από τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία».

Διαρροή «γκρέμισε» ψευδοροφή
Συγκεκριμένα, μια διαρροή νερού ήταν αρκετή, ώστε να καταρρεύσει μέρος της ψευδοροφής σε αίθουσα οδοντοφατνιακής κλινικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την περασμένη Κυριακή (20/2) και να αναδειχθεί το μείζον κτιριακό πρόβλημα που ταλανίζει το εκπαιδευτικό ίδρυμα εδώ και χρόνια.

Το γεγονός έγινε αντιληπτό από μεταπτυχιακή φοιτήτρια που βρίσκονταν στη Σχολή, καθώς «έτρεχε» ένα πείραμα. Η φοιτήτρια ειδοποίησε τον πρόεδρο της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Θεόδωρο Πουλόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου, Νίκο Παπαϊωάννου αλλά και όλους τους αρμόδιους. Όλοι όσοι ενημερώθηκαν για το γεγονός έσπευσαν στο σημείο, με τον κ. Πουλόπουλο να εξηγεί στο GRTimes ότι το εν λόγω γεγονός, ευτυχώς, δεν προκάλεσε οποιονδήποτε τραυματισμό, καθώς συνέβη σε ημέρα που δεν παρέχονται υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς και φυσικά, δεν πραγματοποιούνται μαθήματα.

Ο λόγος αυτός, ωστόσο, στάθηκε και η αιτία που δυσκόλεψε την αποτροπή της… κατάρρευσης, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα να εντοπιστεί εγκαίρως η βλάβη.

«Απόρροια της υποχρηματοδότησης της Οδοντιατρικής Σχολής, είναι η κατάρρευση της ψευδοροφής, όπως και το γεγονός ότι τα Σαββατοκύριακα, δεν έχουμε φύλακα στο κτίριο. Αν υπήρχε κάποιος να το φυλά, θα εντόπιζε πιο γρήγορα τη ζημιά και δε θα είχε καταλάβει το νερό και τον τρίτο όροφο», λέει συγκεκριμένα ο κ. Πουλόπουλος.

Σύμφωνα πάντοτε με τον πρόεδρο της Σχολής, παρόμοια συμβάντα έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν στο κτίριο της Οδοντιατρικής.

«Τα κουφώματα είναι 42 ετών, όπως και το κτίριο που ανεγέρθηκε το 1981. Πρέπει λοιπόν συνεχώς να ελέγχουμε τις εγκαταστάσεις», σημειώνει σχετικά, καθώς εάν τα κουφώματα ήταν πιο σύγχρονα, σύμφωνα με τον κ. Πουλόπουλο, τότε δεν θα δημιουργούνταν φθορές όπως αυτή της Κυριακής.

Οι φθορές αυτές μάλιστα, όπως τονίζει, θα μπορούσαν να έχουν ακόμη πιο κοστοβόρες συνέπειες, καθώς «εάν το νερό έβρεχε κάποιο μηχάνημα, ή κάποια ηλεκτρική πλακέτα, θα έπρεπε να δαπανηθούν πολύ περισσότερα χρήματα από ότι τώρα, που απλώς αντικαθίστανται οι πλάκες της ψευδοροφής».

Με πληροφορίες από grtimes.gr και ethnos.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *