Είστε εδώ

“Βόμβα”! Ογκόλιθος … τη σόου μπιζ λίγο πριν πάρει επιδότηση εκατομμυρίων … σε 80σέλιδο πόρισμα του Χ. Βουρλιώτη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τη Μαφία! Δεσμεύτηκαν μέχρι δεκάρας τα περιουσιακά του στοιχεία

Βόμβα μεγατόνων στην εγχώρια σόουμπιζ, από τον Πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που δέσμευσε μέχρι δεκάρας τα περιουσιακά στοιχεία, ενός από τα ηχηρότερα ονόματα του χώρου, που φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε «μαύρο χρήμα».

Πιο συγκεκριμένα εντολή για δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας γνωστού τηλεπαρουσιαστή διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Παράνομου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η δέσμευση παντός περιουσιακού στοιχείου, καθώς και τραπεζικοί λογαριασμοί, σε βάρος του παρουσιαστή διατάχθηκε καθώς προέκυψε ότι χρωστά στο Δημόσιο, από φόρους και άλλες εισφορές συνολικό ποσό 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο παραγωγός – παρουσιαστής ο οποίος κατά το παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει σε πτώχευση εταιριών στις οποίες συμμετείχε, θα κληθεί τις επόμενες ημέρες για εξέταση, καθώς στο πόρισμα που συνετάχθη περιγράφονται βαριά αδικήματα όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα χρήματος και απάτη κατά του Δημοσίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρχή για το Ξέπλυμα ζητεί από τον οικονομικό εισαγγελέα να κινηθεί γρήγορα, καθώς μια από τις εταιρίες του είναι έτοιμη να εκταμιεύσει ποσό 9,9 εκατ. από κρατικές επιδοτήσεις που της εγκρίθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο ποινικών και οικονομικών εξελίξεων, καθώς αφορά ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα της τηλεόρασης και της σόουμπιζ, σε βάρος του οποίου ζητείται να ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσώπων αγνώστου ταυτότητας, που κινούνται παράνομα στο εξωτερικό, κοινώς χρήματα της Μαφίας!

Στην υπόθεση εμπλέκονται επτά πρόσωπα, που θεωρούνται στενοί συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και Αλβανός, που κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών και βρίσκεται προφυλακισμένος.

Εμπλέκονται, επίσης, οι εκπρόσωποι 15 εταιριών, που ειχε συστήσει το ηχηρότατο όνομα της σόουμπιζ, μέσω των οποίων ζημίωσε το δημόσιο με 20-30 εκατομύρια ευρώ!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, επρόκειτο να του δοθεί από το Δημόσιο και το αρμόδιο Υπουργείο και οικονομική ενίσχυση 10 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, το πρόλαβε και το μπλόκαρε με τις ενέργειές του, στο παρά πέντε, πριν εκταμιευτούν τα χρήματα.

Πηγή: ieidiseis.gr / Μαίρη Μπενέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *