Είστε εδώ

Οργή από το Δημήτρη Μυστακίδη για την επίθεση των ΜΑΤ σε συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ: «Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο αυταρχισμού, ξεφτίλες»

Σάλο έχει προκαλέσει η χθεσινή στάση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ, με τη ρίψη «βροχής» χημικών εντός του χώρου του ΑΠΘ και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Χωρίς να υπολογίσουν κανέναν και τίποτα οι αστυνομικές δυνάμεις ακολουθώντας πιστά τις εντολές που είχαν λάβει, δε δίστασαν να εκτοξεύσουν χημικά «πνίγοντας» μικρούς και μεγάλους.

«Όλοι εσείς που είστε απέναντι δεν θα έχετε καλό τέλος. Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο αυταρχισμού και ηλιθιότητας», σχολιάζει δεικτικά σχετικά με το γεγονός ο Δημήτρης Μυστακίδης σε ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ερχόμενοι σε αντιπαράθεση με άτομα που συμμετείχαν στη συναυλία. Μάλιστα προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές και μία σύλληψη. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο ThessToday.gr πως άνθρωποι με κρίσεις πανικού και σε αμαξίδια δεν ήξεραν πώς να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ άλλοι κόντεψαν να χάσουν τις αισθήσεις τους.

«Ακούγαμε γύρω μας τον ήχο από τις ρίψεις κρότου λάμψης, κλάματα παιδιών, συναγερμούς αυτοκινήτων και τον Θανάση να τραγουδάει σε ένα σκηνικό γεμάτο δακρυγόνα. Ζήσαμε αδιανόητα πράγματα. Βλέπαμε άλλα παιδιά να σκαρφαλώνουν να βγουν από τα κάγκελα για να μην ποδοπατηθούν».

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ένα μεγάλο… ρινγκ, με οδοφράγματα, φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, «βροχή» χημικών και μολότοφ, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική, όπως μεταδίδει το grtimes.gr. Η χρήση χημικών από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. έγινε σε δύο σημεία, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ο απόλυτος πανικός και συνωστισμός.

«Εγώ δεν θα βρίσω. Κρατάω το καθαρό βλέμμα των παιδιών που ήταν εκεί. Όλοι εσείς που είστε απέναντι δεν θα έχετε καλό τέλος. Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο αυταρχισμού και ηλιθιότητας. Και οι επαγγελματίες «μπάτσοι» που ρίξατε δακρυγόνα σε μωρά να πάτε το πρωί να αγκαλιάσετε τα παιδιά σας. Ξεφτίλες!» έγραψε ο Δημήτρης Μυστακίδης στα social media.

Με πληροφορίες από ethnos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *