Είστε εδώ

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή (vid) «Eγώ έχω επιχειρήματα, εσείς έχετε φωνές και συνθήματα – Με την ψήφο μας θα αναλάβουμε την ευθύνη απέναντι στην Ιστορία»

«Φαντάζομαι ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν με βάση την συνείδησή τους κι όλοι μας θα αναλάβουμε την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία» τόνισε σχετικά με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας ότι επιδόθηκε επισήμως στην κυβέρνηση η ρηματική διακοίνωση από τη Βόρεια Μακεδονία για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Συμφωνίας. Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε θα υπάρξει ξεχωριστή συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε επανεπιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής ώστε η κυβέρνηση «να ολοκληρώσει την θητεία της με σαφές σχέδιο και στόχους».
Ο Αλ. Τσίπρας προκάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη σε τηλεοπτικό διάλογο, είτε στην ΕΡΤ, είτε … στον ΣΚΑΪ για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Αλ. Τσίπρας προέτρεψε τον Κ. Μητσοτακη «να μας πείτε γιατί είχατε μία άποψη επί είκοσι χρόνια και τώρα για να ψηφοθηρήσετε έχετε άλλη» υπογραμμίζοντας ότι έτσι θα φανούν οι διαφορές των δύο κομμάτων, καθώς «εγώ έχω επιχειρήματα, εσείς έχετε φωνές και συνθήματα». Ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να «πικάρει» τον Κ. Μητσοτάκη εκτιμώντας ότι επιθυμεί συζήτηση μόνο στην Βουλή «για να τα διαβάζετε»

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *