Είστε εδώ

Τέλος Μαΐου “εκπέμπουν” τα νέα κανάλια! “Χέρι” και στις εταιρείες μετρήσεων…

Όπως αποκλειστικά έγραφε το thefaq, αρχές Ιουνίου στις οθόνες των τηλεοράσεων θα φιγουράρουν τα πρώρα … “νέα” τηλεοπτικά σήματα, ακόμα κι αν 1 έως 2 από αυτά, προέρχονται από “παλιά” κανάλια! «Το μονοπώλιο των συμφερόντων θα τελειώσει πολύ σύντομα» τόνισε ο Λευτέρης Κρέτσος, γγ Επικοινωνιών, και αποκάλυψε ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης θα έχουν ήδη δοθεί οι πρώτες τηλεοπτικές άδειες, ενώ είπε πως η κυβέρνηση «βάζει μπρος»και για την εξυγίανση του ραδιοφωνικού τοπίου. . Παράλληλα επεσήμανε ότι ξεκινάει και η διαδικασία της δημιουργίας ενός “μητρώου” και για τις εταιρείες μετρήσεων…
Μιλώντας στο Κόκκινο για τις 4 πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικές άδειες, σημείωσε ότι «σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου της Φλωρεντίας – το οποίο είναι ένα από τα πιο εξειδικευμένα και πολύπειρα στο είδος του σε όλη την Ευρώπη – αποδεικνύεται ότι με βάση τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, αυτός είναι ο αριθμός πανελλαδικής εμβέλειας αδειών που «χωράνε» στο Ελληνικό τοπίο. Παράλληλα, σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς των καναλιών, παρουσιάζονται συσσωρευμένα χρέη που δεν καταβάλλονται, ή μένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι, αυτό πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο Λ. Κρέτσος.
«26 χρόνια λυμαίνεται την χώρα ένα ιδιότυπο καθεστώς νομιμοφάνειας των επτά καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας. Με το νέο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες «μπαίνει μια σειρά» στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Η μονοπωλιακή νοσηρή πραγματικότητα περιλαμβάνει και τις εταιρείες μετρήσεων, τις εταιρείες διακίνησης τύπου, την DIGEA, που με νομοθετική παραβίαση είναι και πάροχος και διακινητής», επεσήμανε ο γγ Επικοινωνιών.
Σχετικά με το ραδιόφωνο δήλωσε ότι «Επικρατεί ένα άναρχο τοπίο στις ραδιοφωνικές άδειες, εκτός των Αθηναϊκών που είχε μπει ένα πλαίσιο επί υπουργίας Ρουσόπουλου, στην υπόλοιπη Ελλάδα επικρατεί ασυδοσία», υπογράμμισε ο Λ. Κρέτσος. «Ανοιχτή πληγή παραμένουν οι συχνότητες των δημοτικών ραδιοφώνων που τώρα χρησιμοποιούνται από ιδιώτες. Ποιος πουλούσε και ποιος αγόραζε;», διερωτάται και τόνισε ότι «Όλα θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση,για τα ραδιόφωνα, ο διάλογος ξεκινάει αύριο».
Ο γγ Επικοινωνιών συμφώνησε, επίσης, πως πρέπει να μπει ένα τέλος στο consortium 4, 5 μεγαλομετόχων, μελών του ΕΙΡΑ που «ελέγχουν» τις εταιρείες μετρήσεων, Focus Bari και ΚΑΠΑ Research και μοιράζουν κατά το δοκούν την διαφημιστική πίτα.
Τέλος, ο Λ. Κρέτσος αναφέρθηκε στην θέσπιση του μητρώου για το διαδίκτυο που θα βάλει μια τάξη στα ενημερωτικά portals.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *