Είστε εδώ

Διαβάστε όλο το πόρισμα που στέλνει στον Άρειο Πάγο η Εξεταστική – Δεν πέρασε η άποψη της ΝΔ (vid)

Η ΝΔ δεν ήθελε να σταλεί το πόρισμα της Εξεταστικής στη Δικαιοσύνη από την Επιτροπή, γιατί σύμφωνα με τον Δ.Σταμάτη κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έπρεπε, όπως είπε, να το στείλει η Ολομέλεια και όχι η Επιτροπή. Τελικά, με ευρύτατη πλειοψηφία, και μετά την “καίρια” παρέμβαση του (“κλασικού”) Λοβέρδου ότι “πάνε να μας κάνουν μαγκιές” τα μέλη της Εξεταστικής ψήφισαν να σταλεί στη δικαιοσύνη από την Επιτροπή το πόρισμα των 965 σελίδων, απορρίπτοντας τη θέση της ΝΔ.
Την απόφαση να σταλεί ως έχει το τελικό κείμενο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ερευνήσει τις υποθέσεις στις οποίες υπάρχουν αδικήματα, υπερψήφισαν όλα τα μέλη της Εξεταστικής, ενώ διαφώνησε η ΝΔ, ζητώντας το πόρισμα να σταλεί από τη Βουλή. Από τα μέλη της Εξεταστικής τα 17 αποφάσισαν η Επιτροπή να στείλει το πόρισμα στη Δικαιοσύνη και μόνο πέντε βουλευτές της Ν.Δ. διαφώνησαν.
«Εμείς δεν ενεργούμε αυτόνομα και αυτοτελώς. Η Βουλή να το στείλει», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σταμάτης. Η Ν.Δ. πρότεινε το πόρισμα να το αποστείλει στη Δικαιοσύνη η Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά την ψηφοφορία επί της πορισματικής εισήγησης της πλειοψηφίας, υπέρ ψήφισαν οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ την καταψήφισαν οι 8 βουλευτές από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή και δύο βουλευτές που εκπροσωπούσαν το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών». Απουσίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Βούτσης, η συζήτηση επί του πορίσματος στην Ολομέλεια θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ενώ μέχρι αύριο αναμένεται να κατατεθεί το σχετικό αίτημα με την υπογραφή 60 βουλευτών, όπως απαιτείται από τον κανονισμό της Βουλής.
Το τελικό πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ από τράπεζες (περιεχόμενα στις σελίδες 34-35):

Πηγή: koutipandoras.gr, altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *