Είστε εδώ

Ενοχοποιεί τον εαυτό της η ΕΡΤ απαντώντας για την εφημερίδα του Φουρθιώτη: Δεν έχουμε δικαίωμα να αρνηθούμε τη διαφήμιση ΕΚΤΟΣ αν είναι παραπλανητική…

Απαντήσεις στα πολλά ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το γιατί η ΕΡΤ συνεχίζει να «διαφημίζει» την εφημερίδα του Μ.Φουρθιώτη, προσπάθησε να δώσει η δημόσια τηλεόραση.

Παρά το γεγονός πως η εφημερίδα στο σποτ που μετέδιδε η ΕΡΤ για το φύλλο της Κυριακής 4 Απριλίου διαφήμιζε αποκλειστική συνέντευξη του Ιερώνυμου (η οποία απλά δεν…υπήρχε) και η επίσης, υποτιθέμενη «δωροεπιταγή» για γνωστό σουπερ-μάρκετ, η διοίκηση Ζούλα υποστηρίζει ότι “δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί την μετάδοση διαφημιστικών σποτ”, όταν όμως όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση “δεν προσκρούουν σε μία από τις απαγορευτικές διατάξεις του Ν. 4779/2021 άρθρ. 14 (διαφημίσεις που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που εισάγουν διακρίσεις, παραπλανητικές διαφημίσεις κλπ.)”!

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ :

«Από τον Ιανουάριο του 2020 έχει καταργηθεί στην ΕΡΤ η πρακτική της ανταλλακτικής διαφήμισης με τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) και οι διαφημιζόμενοι καταβάλλουν τοις μετρητοίς, όπως όλοι, το τίμημα του διαφημιστικού χρόνου στη δημόσια ραδιοτηλεόραση» απαντά η ΕΡΤ στην ανακοίνωση της.

«Η ΕΡΤ, εκ του νόμου, δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη μετάδοση διαφημιστικών σποτ, όταν δεν προσκρούουν σε μία από τις απαγορευτικές διατάξεις του Ν. 4779/2021 άρθρ. 14 (διαφημίσεις που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που εισάγουν διακρίσεις, παραπλανητικές διαφημίσεις κλπ.), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην εθνική μας νομοθεσία η κοινοτική οδηγία 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *