Είστε εδώ

Νέα δημοσιογραφική “αλητεία” με παραποίηση βίντεο αυτή τη φορά από το ΣΚΑΙ: Βίντεο με εκφοβισμό δημοσιογράφου από τα ΜΑΤ παρουσιάστηκε ως “πλάνα από τις κάμερες των αστυνομικών” (vid)

Από το πρωί της Πέμπτης έχει διαδοθεί το βίντεο του Αλέξανδρου Λιτσαρδάκη, συνεργάτη του Documento, στο οποίο καταγράφεται η επέμβαση των ΜΑΤ μέσα στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Άνδρες των ΜΑΤ και άτομα της Ασφάλειας με στρατιωτική παραλλαγή και full face, με τις ευλογίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μπήκαν στον χώρο του ΑΠΘ και ακολούθησε ένταση. Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης καταγράφει, με την ιδιότητά του, τις σκηνές με το κινητό του τηλέφωνο.

Στο βίντεο ο δημοσιογράφος καταγράφει την επιθετική κίνηση της αστυνομίας, με τους άνδρες των ΜΑΤ να κινούνται προς το μέρος του κυνηγώντας τον με τον ίδιο να τους απευθύνεται λέγοντας τους την ιδιότητά του και τα στοιχεία του.

Όπως θα δείτε, οι αστυνομικοί του Χρυσοχοΐδη τρέχουν κατά πάνω του και επιχειρούν να τον εκφοβίσουν και του απευθύνονται με απειλητικό ύφος.

Αυτό είναι κάτι που σαφώς δεν άρεσε στους άνδρες των ΜΑΤ που σπεύδουν να τον εκφοβίσουν, τρέχοντας – πρωτίστως – κατά πάνω του. Παρά το γεγονός πως φωνάζει την ιδιότητά του, εκείνοι συνεχίζουν να του φωνάζουν και να συμπεριφέρονται ως κάτι που μόνο με… αστυνομικούς δε θα έπρεπε να θυμίζει…

Αφού τους δείχνει την ταυτότητά του και μοιάζουν να πείθονται, έρχεται ένας άλλος άνδρας των ΜΑΤ που τον ρωτάει με ύφος που παραπέμπει σε άλλες εποχές: «Πώς σε λένε;». Ωστόσο, εν συνεχεία, του απευθύνεται ξανά σε απειλητικό ύφος λέγοντας: «Ή θα φύγεις τώρα ή τελειώνουμε»!

Mute στην παρεμπόδιση δημοσιογράφου από τον ΣΚΑΪ

Ωστόσο, το παραπάνω περιστατικό αποτυπώθηκε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου.

Ενώ ήδη το γύρο του διαδικτύου κάνουν από χθες τόσο η λογοκρισία Οικονόμου στη Λιάνα Κανέλλη αλλά και η κοπτοραπτική του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων του Star στο επίμαχο βίντεο στο οποίο αστυνομικοί φωνάζουν, «πάμε να τους σκοτώσουμε» να εμφανίζονται να φωνάζουν «πάνε να τους σκοτώσουνε», η εκπομπή του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ επέλεξε να χρησιμοποιήσει και εκείνη με τη σειρά της μεθόδους πλήρους παράλλαξης των γεγονότων.

Συγκεκριμένα, στο 02.13.00 της εκπομπής «Σήμερα», τα γεγονότα παρουσιάζονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Η εκπομπή παρουσιάζει βίντεο του Αλέξανδρου Λιτσαρδάκη χωρίς ήχο, με τους δημοσιογράφους να μιλούν ενώ παίζουν τα πλάνα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια εντελώς αφήγηση των γεγονότων.

Διαστρεβλώνοντας πλήρως τα γεγονόταν ο Δημήτρης Οικονόμου είπε ότι το βίντεο του συνεργάτη του Documento είναι “προφανώς εικόνες από τους ίδιους τους αστυνομικούς, τις κάμερες που φέρουν πάνω στη στολή τους γιατί είναι εν κινήσει”.

Το θέμα παρουσιάζεται σε πλήρη αντιστροφή και με παραπλανητικό τρόπο για το τηλεοπτικό κοινό ενώ μάλιστα, δε γίνεται καμία αναφορά από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ για τον εκφοβισμό στον οποίο υπόκειται συνάδελφός τους, εν ώρα εργασίας.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ σε σύγκριση με το πραγματικό βίντεο

πηγή: koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *