Είστε εδώ

Υπόθεση Λιγνάδη: Μήνυση κατά των μηνυτών θα καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας με μάρτυρες μια πρώην υπουργό, ιδιοκτήτη σταθμού και δημοσιογράφο στον ίδιο σταθμό (vid)

Μήνυση κατά των δύο ανθρώπων που καταγγέλλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό, θα καταθέσει την Πέμπτη ο συνήγορος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Αλέξης Κούγιας.

Ο ίδιος μιλώντας στο MEGA πρόσθεσε ότι θα υποβάλει αίτημα εξέτασης μαρτύρων που σύμφωνα με τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν μαζί του, την περίοδο που οι μηνυτές καταγγέλλουν τις πράξεις βιασμούς σε βάρος τους από τον σκηνοθέτη – ηθοποιό.

Σύμφωνα με τον Αλ. Κούγια οι μάρτυρες είναι η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Ελένη Κούρκουλα, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, Διονύσης Παναγιωτάκης και ο δημοσιογράφος στον ίδιο σταθμό, Γιώργος Κουβαράς.

«Δεν βρισκόταν στον τόπο τέλεσης των αδικημάτων»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο εντολέας του και στις δύο περιπτώσεις για τον οποίες κατηγορείται για βιασμό, δεν βρισκόταν στον τόπο της φερόμενης τέλεσης των αδικημάτων. Δήλωσε, επίσης, ότι ο κ. Λιγνάδης έχει και ημερολόγιο όπου γράφει μέσα κάθε μέρα πού βρισκόταν.

Μάλιστα, στην δεύτερη περίπτωση βιασμού για την οποία κατηγορείται ο κ. Λιγνάδης στις 9 Αυγούστου 2015 στην Επίδαυρο, ο δικηγόρος ανέφερε τα εξής: «Την 1η Αυγούστου του 2015 μετέβη στην Ιθάκη και έμεινε όλο τον Αύγουστο εκεί με τον ιδιοκτήτη του Action24 και πρώην υπουργό Πολιτισμού» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε την κατάθεση μήνυσης σε βάρος των δύο καταγγελλόντων.

Νωρίτερα σήμερα, ο γνωστός ποινικολόγος κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της προδικασίας αναφέροντας ότι όλη η προδικασία σε βάρος του εντολέα του πάσχει από απόλυτη ακυρότητα καθώς ο Δ. Λιγνάδης δεν κλήθηκε σε γραπτές ή προφορικές εξηγήσεις και κατά παράβαση του νόμου εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης ενώ δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται.

Σύμφωνα με τον Αλ. Κούγια, για την έκδοση εντάλματος απαιτείται είτε να διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα είτε να κινδυνεύει με διαφυγή ο δράστης, παράγοντες που στην περίπτωση του εντολέα του δεν έχουν ισχύ.

Πηγή: tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *