Είστε εδώ

“Καμπάνες” και από τον ΔΟΛ: “Εκλογικός ο ανασχηματισμός, σημεία-κλειδιά το “δίδυμο” Βορίδη-Πέτσα στο “υπουργείο των εκλογών” και η τοποθέτηση υφυπουργών από περισσσότερες εκλογικές περειφέρειες”

Την εκτίμηση του The FaQ αλλά και των περισσότερων ανεξάρτητων ΜΜΕ, ότι ο ανασχηματισμός φέρει έντονο άρωμα πρόωρων εκλογών μλεσα στο 2021 και σίγουρα πριν έρθει η ώρα της κατάθεσης νέου προϋπολογισμού, επιβεβαιώνει και η ναυαρχίδα των ηλεκτρονικών Μέσων του ΔΟΛ, ο ιστότοπος in.gr σε ανάλυσή του. Παράλληλα όμως επισημαίνει και δύο “δομικά” σημεία αυτού του ανασχηματισμού που επιβεβαιώνουν αυτό το σενάριο.

Έτσι εκτός από την απόπειρα του Πρωθυπουργού να ξαναενώσει όλο το αντι-ΣΥΡΙΖΑ φάσμα, των εκλογών του 2019 (από την μια μεριά Βορίδης, Σοφία Βούλτεψη, Θάνος Πλεύρης και συμμαχία με “σαμαρικούς” και από την άλλη ο ακτιβιστής των ΛΟΑΤΚΙ Ν. Γιατρομανωλακης, ο επίσης προερχόμενος από το Ποτάμι και τα κινηματα της πόλης Γ. Αμυράς, η διατήρηση του Θεοχάρη κλπ ), έχουμε και δύο πολύ κομβικής σημασίας στον στρατηγικό σχεδιασμό σημεία-κλειδιά στο νέο ανασχηματισμό.

Γράφει για αυτά συγκεκριμένα ο Θ. Λαπαναϊτης στο in.gr: (“Εκλογικός Ανασχηματισμός; Τι δείχνουν οι αλλάγες που έκανε ο Μητσοτάκης με … στροφή προς τα δεξιά)

“Σε αυτό τον ανασχηματισμό δύο είναι οι κύριες αλλαγές για τις οποίες μπορεί να γίνει κάποιος σημαντικός λόγος: Η αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εσωτερικών με το να βρεθεί εκτός κυβέρνησης ο Τάκης Θεοδωρικάκος και η αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εργασίας με το να τεθεί επίσης εκτός κυβέρνησης ο Γιάννης Βρούτσης τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης όρισε, απλώς, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο το γεγονός ότι ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών και ο Στέλιος Πέτσας πηγαίνει στο ίδιο υπουργείο ως υφυπουργός του, μάλλον τροφοδοτεί σενάρια που έχουν να κάνουν με εκλογικό σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη εν ευθέτω χρόνο και σε κάθε περίπτωση πρόωρες εκλογές …πανδημίας επιτρέποντος.

Ο κ. Βορίδης είναι «δυνατό» χαρτί της Νέας Δημοκρατίας και του «σκληρού» πυρήνα της γαλάζιας παράταξης, ιδιαίτερα οργανωτικός και θα μπορούσε να «τρέξει» την εκλογική διαδικασία. Ενδεχομένως και σ’ αυτό το πλαίσιο ο Τάκης Θεοδωρικάκος «απελευθερώνεται» από τα υπουργικά καθήκοντα για να βοηθήσει στον τομέα οργάνωσης μιας πιθανής εκλογικής διαδικασίας.

Επίσης, θα μπορούσε κανείς να πει ότι η «βουτιά» στην γαλάζια επετηρίδα και η αύξηση της εκπροσώπησης περιφερειών στην κυβέρνηση είναι κάτι που δείχνει εκλογές. Η είσοδος γαλάζιων βουλευτών είναι μήνυμα για νέα επανεκκίνηση αλλά θα μπορούσε να είναι και το σήμα για εκλογική ετοιμότητα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας….

…Όποιος λοιπόν υποτιμά τον αντίπαλο θα χάνει πριν μπει στο γήπεδο. Στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να δώσει λαβές στην αντιπολίτευση να εμφανίσει τον ανασχηματισμό ως δικαίωση της κριτικής της προς υπουργούς και συνολικά στην κυβέρνηση ότι απέτυχε στην διαχείριση της πανδημίας.

Υπό την έννοια αυτή αυτός ο ανασχηματισμός στον οποίο αυξήθηκαν λίγο τα μέλη της κυβέρνησης και οι υφυπουργοί (σύνολο 57) «εκπροσωπώντας» πολύ περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, θα μπορούσε να αποδειχτεί μελλοντικά ως «εκλογικός ανασχηματισμός» καθώς στο υπουργείο Εσωτερικών μετακινήθηκε ένα δίδυμο το οποίο χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *