Είστε εδώ

Νίκος Παππάς: Αναλαμβάνω την ευθύνη – Λήξαν θεωρείται το θέμα για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Τον λόγο αμέσως μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα πήρε ο Νίκος Παππάς στην σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη αλλά και ότι κάνει την αυτοκριτική του για σημεία της παράνομα ηχογραφημένης συνομιλίας του με το Σάμπι Μιωνή, αλλά και ότι τα όσα ειπώθηκαν “ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω”. Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παππά:

“Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας  συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω.

Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη”.

Πληροφορίες πάντως του thefaq αναφέρουν ότι ως λήξαν θεωρήθηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο κατά την πολύωρη συνεδρίαση του σημερα το θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα μετά την παρουσίαση παράνομα ηχογραφημένων συνομιλιών του πρώην υπουργού Νίκου Παππά με τον Ελληνοεβραίο επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή από τον ίδιο τον επιχειρηματία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ενημέρωση που έκανε στο Πολιτικό Συμβούλιο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όλοι συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει τίποτα θολό στην υπόθεση και ότι ο Νίκος Παππάς ενήργησε απόλυτα στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος από το Ισραήλ να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που είχε ένας δικός τους άνθρωπος στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Παππάς έδωσε ιδιίτερη έμφαση στην ανάγκη που υπήρχε να διατηρηθούν οι καλές ελληνοϊσραηλινές σχέσεις, επεσήμανε ότι θα μπορούσε και ο ίδιος να διαχειριστεί διαφορετικά κάποια σημεία των επαφών του με το Σάμπι Μιωνή, τόνισε όμως ότι είχε να κάνει με έναν άνθρωπο που πίεζε φορτικά για πράγματα παράλογα, όπως το να τοποθετηθεί πρέσβης ή πρόξενος της Ελλάδας στο Ισραήλ. “Ζητούσε τρελά πράγματα” είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς μέσα στο Πολιτικό Συμβούλιο και εξέφρασε την άποψη ότι ίσως τώρα και ο ίδιος να ενεργούσε  διαφορετικά.

Πάντως ιδιαίτερα τόνισε ο Νίκος Παππάς κατά τη λεπτομερή ενημέρωση στο Πολιτικό Συμβούλιο, ορισμένα “γκρίζα” σημεία από όσα του έλεγε ο Σάμπι Μιωνής στους μεταξύ τους διαλόγους, που αξίζει και τώρα να διευκρινιστούν, όπως η φράση του Μιωνή “έχω intelligence” που παραπέμπει σε κρυφή πληροφορηση.

Αναμένεται να υπάρξει και ανακοίνωση μετά το πέρας του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου τόσο ο προεδρος Αλέξης Τσίπρας όσο και το Πολιτικό Συμβούλιο θα εκφράζουν τη στήριξή τους στο Νίκο Παππά και θα επιβεβαιώνουν ότι για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα θεωρείται λήξαν. Παράλληλα θα υπάρχει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την υποκριτική στάση που κρατάει και σε αυτό το θέμα και στην προσπάθειά της να εργαλειοποιήσει πολιτικά ακόμα και παράτυπα ηχογραφημένες συνομιλίες από ιδιώτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *