Είστε εδώ

Με τις ψήφους της ΝΔ και του “κουτσουρεμένου” ΚΙΝΑΛ στη διαδικασία-τραγέλαφο πέρασε η επέκταση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο 

Με 175 ψήφους υπέρ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν στην κάλπη που ανοιγόκλεινε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετά την πρόταση 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Από τους 180 βουλευτές που αριθμούν Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν οι 177, αφού Γεννηματά, Παπανδρέου και Καστανίδης απουσίαζαν από τη διαδικασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερώσει από χθες Τρίτη ότι δεν θα νομιμοποιήσουν τη διαδικασία συμμετέχοντας στην ψηφοφορία. Το ΚΚΕ δεν συμμετείχε στη διαδικασία καταγγέλλοντας ότι “ενταφιάζεται” η έρευνα του σκανδάλου Novartis, ενώ και η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 δήλωσαν ότι δεν θα πάρουν μέρος στην ψηφοφορία.

Συνολικά βρέθηκαν 175 έγκυρα ψηφοδέλτια και 2 άκυρα, κανένα λευκό.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία επισκιάστηκε από το επεισόδιο με το άνοιγμα της κάλπης προκειμένου να…ξαναψηφίσει έγκυρα ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Στ. Καλογιάννης που είχε ρίξει το ψηφοδέλτιό του χωρίς να το βάλει σε φάκελο!

Βάσει της πρότασης των 30 βουλευτών της ΝΔ, ο πρώην αναπληρωτής Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, συνολικώς ενδέχεται να τέλεσε:

-πρόκληση και προσφορά για την τέλεση κακουργήματος (άρθρο 186 παρ.1 ΠΚ)

-εκβίαση (άρθρο 385 παρ.1 περ.Γ παλαιού ΠΚ)

-δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (άρθρο 159 παρ.1 παλαιού ΠΚ)

-δωροληψία υπαλλήλου (άρθρο 235 ΠΚ)

-ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας (άρθρο 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με το άρθρο 239 του ΠΚ)

-ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος (άρθρο 46 παρ.1 σε συνδυασμό με ΠΚ 259 και ΠΚ 259 αυτοτελώς.

-εγκληματική οργάνωση περίπτωση συμμορίας (άρθρο 187 παρ.3 (παλαιό 185 παρ.5)

-ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση (άρθρο 46 παρ.1 ΠΚ) (σ.σ. το αδίκημα διερευνάται από την ήδη συσταθείσα επιτροπή).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *