Είστε εδώ

Νέες αιχμές από την πρώην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κατά Αγγελή στην Προανακριτική: Είχε εμμονή με την Novartis, δεν ενδιαφέρθηκε για άλλες υποθέσεις όπως του Φλώρου ή το παραδικαστικό

Αιχμηρή φέρεται να ήταν και η σημερινή κατάθεση της πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου στην προανακριτική της Βουλής για τους χειρισμούς Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, ειδικά για τα όσα έχουν ισχυριστεί οι Εισαγγελείς Ράικου και Αγγελής στις δικές τους καταθέσεις εναντίον του πρώην αν.Υπουργού Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην συνάντηση της Βιένης το 2019 και στο σχετικό διάλογο που είχε με τον Ι. Αγγελή: «Ο Αγγελής μου είπε ότι πίσω από το δημοσίευμα της Δημοκρατίας, το Ιανουάριο του 2019 για τη συνάντηση της Βιένης, βρίσκεται ο Παπαγγελοπουλος. Του είπα: “Παιδί μου, για ό,τι λες, αποδείξεις έχεις;” Μου είπε πως “όχι” και για τον λόγο αυτό δεν το συμπεριέλαβε και στις αναφορές του», φέρεται να κατέθεσε η Ξ. Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σημείωσε πως ο κ. Αγγελής είχε εμμονή με το σκάνδαλο Novartis, ενώ δεν ενδιαφερόταν για άλλες σοβαρές υποθέσεις όπως το παραδικαστικό κύκλωμα και η υπόθεση Energa-Φλώρου.

Όπως δήλωσε η κ. Δημητρίου «ο κ. Αγγελής είχε μια εμμονή με τη Novartis. Κάτι που το έβλεπα ως υπερβολή. Είχε και άλλες υποθέσεις. Για παράδειγμα το παραδικαστικό. Έπειτα από δική μου πίεση έγιναν κατ’ οίκον έρευνες. Υπήρχε ένα υλικό που “μιλουσε” και στο οποίο υπήρχαν εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί. Του το είπα: “Πρέπει να προχωρήσεις και να υπάρξουν αποτελέσματα. Αν δεν είναι καθαροί αυτοί, τότε αλίμονο μας. Οι άνθρωποι αυτοί δικάζουν, παίρνουν αμοιβές”. Ο κ. Αγγελής δεν ενδιαφέρθηκε. Όπως και για την υπόθεση Φλώρου».

Απαντώντας για τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και πλέον κατηγορούμενο Νίκο Μανιαδάκη,η Ξ.Δημητρίου είπε ότι υπήρχε ανώνυμη καταγγελία εναντίον του που παρέμεινε για μήνες στα συρτάρια της Ε.Ράικου: «Από 20 Φεβρουαρίου του 2015 είχε φτάσει ανώνυμη καταγγελία για τον Μανιαδάκη. Η πρώτη παραγγελία της κ. Ράικου προς τον οικονομικό εισαγγελέα πάει το Νοέμβριο του 2015. Από Φεβρουάριο έως Νοέμβριο του 2016 λιμνάζει μια τόσο σοβαρή καταγγελία στο γραφείο της Ράικου».

Είπε ακόμα ότι δεν είναι μόνο οι προστατευόμενοι μάρτυρες αλλά υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες για την υπόθεση Novartis, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η συγκέντρωση του αποδεικτικού υλικού γίνεται μετ’ εμποδίων: αφενός βρέθηκαν «ξεχασμένα» έγγραφα και υλικό μέσα σε ντουλάπια, αφετέρου υπάρχουν οι μηνύσεις και οι αναφορές, όχι μόνο στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς («στων οποίων τη θέση δεν θα ήθελα να βρίσκομαι», δήλωσε), αλλά ακόμα και σε επιθεωρητές και σε όσους συμβάλλουν στην έρευνα.

Η κ. Δημητρίου προέτρεψε τους βουλευτές να προχωρήσουν στην αποκάλυψη του σκανδάλου: «Το πόρισμα που έχετε στα χέρια σας για τη Novartis είναι ένα πολύ σημαντικό υλικό. Πρέπει να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα για την υπερτιμολογήση».

Όσο για τον ρόλο των δημοσιογράφων και τα δημοσιεύματα για την υπόθεση, η πρώην εισαγγελέας απάντησε ως εξής:

«Δεν θα γίνει ποινικό αδίκημα η ενημέρωση. Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ερευνούν και να αποκαλύπτουν. Η έρευνα είναι συνωμοσία; Παράδειγμα: Την Τσικνοπέμπτη πήγα να πάρω αντίγραφο της κατάθεσής μου από τον Άρειο Πάγο. Εκείνη την ημέρα θα έβγαινε η απόφαση του εισαγγελέα για τους προστατευόμενους μάρτυρες. Εκεί είδα ένα μέλος του σημερινού υπουργικού συμβουλίου να συζητά με μια δημοσιογράφο. Τι σημαίνει αυτό; Πρέπει να προχωρήσω σε αυθαίρετα συμπεράσματα;».

με πληροφορίες από την efsyn.gr

Μια σκέψη στο “Νέες αιχμές από την πρώην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κατά Αγγελή στην Προανακριτική: Είχε εμμονή με την Novartis, δεν ενδιαφέρθηκε για άλλες υποθέσεις όπως του Φλώρου ή το παραδικαστικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *