Είστε εδώ

“Μούφα” άδειασμα…

Πόσο “αμοιβάδες” άραγε να μας θεωρούν εκεί στην κυβέρνηση, τη Νέα Δημοκρατία και το Μαξίμου αναρωτιέται κανείς κάτι τέτοιες στιγμές.

Βγάζουν διαρροή υποτίθεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,  μέσω του ΑΠΕ, ότι “παγώνουν” οι τεχνικές συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με Τουρκία, για να έχουν κάτι τα φιλοκυβερνητικά και φιλο-“γαλάζια” μέσα ενημέρωσης να παίξουν τύπου “πόσο σκληρός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν τη συνάντηση με Ερντογάν“.

Μία απέλπιδα προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες που ακούν για συμφωνία Άγκυρας-Λιβύης, για χάρτες που “εξαφανίζουν” την Κρήτη και το Καστελόριζο και για αντιδράσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όντας το καλύτερο βιογραφικό της χώρας (γιατί ειδαμε και τα βιογραφικά κάποιων άλλων σαν τον κ.Διαματάρη…) κατάφερε ανάμεσα στον ποδοσφαιρικό αγώνα που πήγε να δει το Μέσι, τους λαμπερούς γάμους που πήγε με τη Μαρέβα και εσχάτως τις φωτογραφίες και τα βίντεο από την επίσκεψη του πρώτου ζεύγους στο Μπάκιγχαμ, ότι κατάφερε ο πρωθυπουργός μας να κάνει “τα μούτρα κρέας” στον σουλτάνο…

Και μετά, όταν καταλαβαίνουν πόσο “άκυρο” είναι αυτό και πόσο δεν ταιριάζουν επικοινωνιακά τερτίπια σε κρίσιμα θέματα όπως η εξωτερική πολιτική βγάζουν ανακοίνωση ότι συνεχίζονται κανονικά οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ…

Μάλλον νόμιζαν στο Μαξίμου ότι η διαχείριση ενός τόσο σημαντικού θέματος όπως είναι η εξωτερική πολιτική και ειδικά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο που διαχειρίστηκαν επκοινωνιακά το φιάσκο με το διορισμό του 80χρονου Κ.Πατέρα στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Όπου προσπαθώντας να κρατήσουν “άσπιλο” τον Κυριάκο Μητσοτάκη το έριξαν σε αστοχία, στον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια, στον ανάδρομο Ερμή, ίσως και στο “χασισοκαπνό” που έλεγε και ο (βουλευτής πλέον) Μπάμπης Παπαδημητρίου που έχει αφήσει τα ίχνη του στα γαλάζια κάστρα του επιτελικού κράτους από τον καιρό των συριζομαδούρων.

Προκειμένου να μην τρωθεί η εικονα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρει, όπως φαίνεται, να τρωθούν άλλοι ή ακόμα και ΟΛΟΙ οι άλλοι. Αρκεί να μη φανεί ότι ο Πρωθυπουργός είναι αυτός που προωθεί την αναξιοκρατία, το πελατειακό κράτος, τα ρουσφέτια και τις πολιτικές συναλλαγές.

Και όλα καλά.

Μέχρι που βγήκε ο ίδιος ο Κ.Πατέρας και είπε ότι του είχε υποσχεθεί την θέση ο ίδιος ο Μητσοτάκης, αρκεί να έφερνε τον “στρατό” του στο γαλάζιο “μαντρί” για να φύγει ο τρισκατάρατος ΣΥΡΙΖΑ.

Δήλωση που τεχνηέντως εξαναφανίστηκε από τα περισσότερα μέσα, το θέμα Πατέρα και άλλων “αρίστων” στις διοικήσεις των νοσοκομείων μπήκε κάτω από το χαλί και πάμε για το βιογραφικό του Διαματάρη.

Μόνο που η προχειρότητα και οι κούφιοι λεονταρισμοί που αφορούν την εξωτερική πολιτική και τα ελληνοτουρκικά δεν μπαίνουν τόσο εύκολα κάτω από το χαλί, για αυτό φτάνουμε  σε “αδειάσματα” μούφα του Μαξίμου από το Μαξίμου και σε ανακοινώσεις ότι το Μαξίμου κάνει έρευνα για να βρει ποιος έκανε τη…διαρροή (από το Μαξίμου).

Güle, güle* παιδιά…

Κολάμπια προφέσορ

*στο καλό, στο επανιδείν, (άντε γεια, επί το ελληνικότερον)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *