Είστε εδώ

Στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης για την Ανάσταση – Θερμή υποδοχή , παρακολούθησε την πρόβα της Φιλαρμονικής, συνάντησε τον Γιώργο Κατσαρό

Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα στο νησί.

Ο κ. Κασσελάκης, παράλληλα με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, θα έχει και πολιτική δραστηριότητα. Αύριο θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τερπεκλή, και τους τρεις δήμαρχους της Κέρκυρα

Βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της Κέρκυρας έκανε το απόγευμα ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς έφτασε για τις ημέρες του Πάσχα στο νησί των Φαιάκων.

Ο κ. Κασσελάκης παρακολούθησε την πρόβα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας.
Σημειωτέον ότι είναι γνωστή ως «Παλαιά Φιλαρμονική» Κέρκυρας, ιδρύθηκε το 1840 κι είναι ο παλαιότερος μουσικοεκπαιδευτικός οργανισμός στην Ελλάδα αλλά και ο πολυπληθέστερος αφού αριθμεί 800 μουσικούς. Η πρόβα της Μεγάλης Πέμπτης, πριν τους επιτάφιους της Μεγάλης Παρασκευής, έχει καθιερωθεί ως έθιμο και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου κάτω από τα παράθυρά της για να ακούσουν τους μουσικούς.

 

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε ένα τετ α τετ με το γνωστό συνθέτη, Γιώργο Κατσαρό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή Αλέκο Αυλωνίτη σε καφέ της Πλατείας Ανουντσιάτα, όπου με το γνωστό χαλαρό του τρόπο συνομίλησε με κόσμο και παιδιά και έβγαλε selfies.

Δέχθηκε μάλιστα και ένα δωράκι από μια μικρή φίλη, που του χάρισε μια παραδοσιακή κερκυραϊκή φογάτσα, ένα είδος τσουρεκιού.

 

Στη συνέχεια πήγε προς την οδό Νικηφόρου Θεοτόκη και την Παλαιά Φιλαρμονική, όπου ως είθισται πλήθος κόσμου απολαμβάνει τη μουσική από την πρόβα των πένθιμων εμβατηρίων της Μεγ. Παρασκευής και του Μεγ. Σαββάτου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε τυχαία και τον Κερκυραίο συνθέτη Γιώργο Κατσαρό με τον οποίο είχε μια εγκάρδια συνομιλία.

 

Αύριο ο Στέφανος Κασσελάκης θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τερπεκλή και τους 3 δήμαρχους της Κέρκυρας.

   

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα ακολουθήσει τους επιτάφιους της Μητρόπολης και του Αγίου Σπυρίδωνα, ενώ θα συμμετέχει και στο έθιμο της Πρώτης Ανάστασης, “το σπάσιμο των μπότηδων”.

Ανήμερα του Πάσχα θα ανταλλάξει ευχές στο Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας. Την Δευτέρα, θα επισκεφτεί τους Παξούς.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *