Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αιχμές Τσίπρα : “Ολα τα προηγούμενα χρόνια όμως έφταιγε η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής αλλά τώρα φταίει η κλιματική αλλαγή…”

Αιχμές Τσίπρα : “Ολα τα προηγούμενα χρόνια όμως έφταιγε η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής αλλά τώρα φταίει η κλιματική αλλαγή…”

Αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή και τα θέματα Ενέργειας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την υποκρισία της ΝΔ αλλά και των ΜΜΕ στον τρόπο που προσέγγιζαν επί ΣΥΡΙΖΑ με εκείνον που το κάνουν σήμερα, τις φυσικές καταστροφες και τις τραγωδίες από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής:

“Η κακοκαιρία ανέδειξε τις μεγάλες αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού. Δεν επιχαίρω προφανώς, συμπαρίσταμαι στις προσπάθειες. Ολα τα προηγούμενα χρόνια όμως έφταιγε η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής, αλλά τώρα φταίει η κλιματική αλλαγή.

Εχει μεγάλες αδυναμίες η πολιτική προστασία. Είχαμε σχέδιο το οποίο η κυβέρνηση έριξε στον κάλαθο των αχρήστων.

Δεν υπάρχει πρακτικό αποτέλεσμα.

Στην Εύβοια δεν έστειλαν μηνύματα για να μην αυξηθούν τα θύματα, στο Μάτι έλεγαν ότι θα έπρεπε να είχαν σταλεί σε 35 λεπτά.

Υπάρχει ένα διαχρονικό έλλειμμα στις υποδομές.

Είμαστε σε μία νέα εποχή λόγω της κλιματικής αλλαγής που είναι εδώ. Οι ΑΠΕ είναι στόχος που πρέπει να πιάσουμε. Να έχουμε σε 20-30 χρόνια το 100% από ΑΠΕ.

Στηρίξαμε τις αποφάσεις του Παρισιού για το κλίμα.”

Leave a Reply

thirteen − twelve =

Top