Είστε εδώ

Ζητά να πουληθούν … όλα τα “κόκκινα”, σε ξένες εταιρείες είσπραξης και όρισε Ειδικό Διαχειριστή!!!

Απίστευτα αμετανόητος …! Όλο το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων, ακόμα και εκείνων που αντικειμενικά αδυνατούν να αποπληρώσουν δανειο η δόσεις, που έχουν καταγεγραμμένο οι τράπεζες και το οποίο μέχρι και την περασμένη Τετάρτη διαμορφωνόταν στα 107 δις. ευρώ, επιθυμεί να πουληθεί o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρας. Την  άποψη αυτή εξέφρασε, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του ependisinews.gr, σε κλειστό δείπνο με επιχειρηματίες στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, καθώς, όπως είπε είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποφορτιστούν οι ισολογισμοί τους και να εισρεύσει φρέσκο χρήμα στα ταμεία τους.
Ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να ξεκαθάρισε στους επιχειρηματίες ότι ουσιαστικά η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με το κουαρτέτο έχει ολοκληρωθεί.
Όπως μεταφέρουν πηγές που συμμετείχαν στο δείπνο, η άποψη που έχει διατυπώσει ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, είναι να πουληθούν στο σύνολό τους σε τιμές που θα συμφωνήσουν τα πιστωτικά ιδρύματα με τις εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης (όπως ακριβώς ήταν η διατύπωσή του).
Η ανώνυμη εταιρεία PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν ως μέτοχοι οι εταιρείες PwC Business Solutions Α.Ε., Qualco Α.Ε. και Hoist Kredit Aktiebolag, αντικαθιστά τους υφιστάμενους ειδικούς εκκαθαριστές και αναλαμβάνει τη διοίκηση του συνόλου των υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων.
Ο Ειδικός Εκκαθαριστής θα διαχειρίζεται πλέον το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των ειδικών εκκαθαρίσεων, που ανέρχεται σε περίπου 9 δισ. ευρώ και αφορά σχεδόν εξ ολοκλήρου μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *