Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ζάεφ: “Εφικτή τώρα η λύση που θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα τόσο της Ελλάδας όσο και της ΠΓΔΜ. Συμφωνία μεχρι τα μέσα του 2018 και ένταξη στο ΝΑΤΟ τον Ιούλιο”

Ζάεφ: “Εφικτή τώρα η λύση που θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα τόσο της Ελλάδας όσο και της ΠΓΔΜ. Συμφωνία μεχρι τα μέσα του 2018 και ένταξη στο ΝΑΤΟ τον Ιούλιο”

«Η λύση στο ονοματολογικό πρέπει να διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα τόσο της Ελλάδας όσο και της ΠΓΔΜ. Αυτό συνιστά μονόδρομο για την οικοδόμηση διατηρήσιμων εταιρικών σχέσεων».

«Ελπίζω ότι θα βρούμε λύσεις που θα είναι αποδεκτές και για τις δύο πλευρές […] Ελπίζω πως η λύση θα διατηρεί την αξιοπρέπεια των ‘Μακεδόνων’ και των Ελλήνων πολιτών», προσέθεσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, μιλώντας στον βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό Nova.

Ο κ. Ζάεφ επανέλαβε την πρόθεσή του να θέσει τυχόν λύση για το όνομα σε δημοψήφισμα, όπως μεταδίδει το κρατικό σκοπιανό πρακτορείο MIA.

Τόνισε ότι το δημοψήφισμα θα λειτουργήσει ως πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα, καθώς θα καταδεικνύει τη βούληση του σκοπιανού λαού για λύση.

Εκτίμησε πάντως ότι η επίτευξη λύσης είναι εφικτή έως τα μέσα του 2018 και συνεπώς θα είναι δυνατή η ένταξη της FYROM στο NATO στη σύνοδο της Συμμαχίας των Ιούλιο.

Πηγή: newspost.gr

Leave a Reply

Top