Είστε εδώ

Ύστερα από την σπουδαία κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία η πρόταση Εξεταστικής για τα Τέμπη του ΚΚΕ – Κατά το ΠΑΣΟΚ!

Με ευρύτατη πλειοψηφία 266 υπέρ και 32 κατά υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με το έγκλημα των Τεμπών. Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές (απουσίαζαν Τσακαλώτος-Πέρκα). 266 τάχθηκαν υπέρ και 32 κατά. Όλα τα κόμματα τάχθηκαν υπέρ, πλην του ΠΑΣΟΚ που επέμεινε στη δική του πρόταση για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής σε σχέση με τη σύμβαση 717.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τη δική του πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής επί τη βάσει της έρευνας της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη συγκεκριμένη σύμβαση, ζητώντας η έρευνα να ξεκινήσει από την περίοδο της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας που ζητά να διεξαχθεί η αξιωματική αντιπολίτευση τίθενται τα πεπραγμένα των πρώην υπουργών Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Κωστή Χατζηδάκη, Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα.

Ειδικότερα, για τον κ. Καραμανλή ζητείται η διερεύνηση πιθανής τέλεσης των αδικημάτων της κακουργηματικής απιστίας και της παράβασης καθήκοντος, ενώ για τους λοιπούς πρώην υπουργούς ζητείται η διερεύνηση πιθανής τέλεσης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.

Για τον Κώστα Καραμανλή μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι «δεν προέβη σε ουδεμία πράξη για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης και τον καταλογισμό των πειθαρχικών ευθυνών στους υπευθύνους εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Ωστόσο, ο Μάκης Βορίδης αποσαφήνισε πως η πλειοψηφία δεν προτίθεται να συναινέσει σε καμία εκ των δύο προτάσεων για σύσταση Προανακριτικής, με τον Σ. Φάμελλο να τον αποκαλεί «δυστύχημα δημοκρατίας».

Συγκεκριμένα, σχετικά με την πρόταση Προανακριτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Μάκης Βορίδης είπε ότι «θα γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια αλλά σας λέω από τώρα ότι θα την απορρίψουμε -για να το ξεκαθαρίσουμε- διότι δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες». Και αυτό, είπε, «το ξέρουμε γιατί αναγνώσαμε την πρότασή σας, είδαμε την κρισιολόγησή σας». Ο υπουργός είπε ότι «αναλυτικά επί της προτάσεως του ΠΑΣΟΚ θα σας απαντήσουμε στη συζήτηση που θα γίνει σε λίγες ημέρες στην Ολομέλεια ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος είπε: «Εκτός από σκιώδης πρωθυπουργός, παίζει και τον ρόλο του δικαστή. Έχει αποφασίσει τι θα γίνει και για την Εξεταστική. Είστε δυστύχημα δημοκρατίας κ. Βορίδη, έχετε και παρελθόν, δεν μας φτάνει που παρακολουθείτε τους πάντες, αποφασίζετε για τη δικαιοσύνη πριν αποφασίσει η δικαιοσύνη».

Πηγή: avgi.gr

Μια σκέψη στο “Ύστερα από την σπουδαία κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία η πρόταση Εξεταστικής για τα Τέμπη του ΚΚΕ – Κατά το ΠΑΣΟΚ!

  1. Δικαιολογημένοι απόντες οι Τσακαλώτος και Πέρκα. Παλευουν για το δίκαιο του λαου και γι αυτό μετείχαν σε συσκέψεις με τους 6+6 , για τον λαο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *