Είστε εδώ

Ύπουλο παιχνίδι από Ουάσινγκτον και ΔΝΤ: Έχουν “συμφωνήσει” οικουμενική με τον Κυριάκο. Πόστο – έκπληξη και στον Κώστα Μπακογιάννη. Ο ρόλος γνωστού δημοσιογράφου!

Σε πλήρη συμφωνία, σύμφωνα με πηγές, έχουν έρθει κύκλοι της Ουάσινγκτον με το ΔΝΤ, ώστε να επιβάλλουν το αμέσως προσεχές διάστημα, πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα. Η συμφωνία αυτή επικυρώθηκε κατά το ταξίδι του νεου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, με “αφορμή” τους εορτασμούς της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Στις επαφές σε υψηλότατο επίπεδο με πολιτικούς παράγοντες και των δύο κομμάτων στις ΗΠΑ, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη του Στειτ Ντιπάρτμεντ, επήλθε πλήρης συμφωνία για την μεθόδευμένη αλλαγή σκηνικού σε κυβερνητικό επίπεδο, στην Ελλάδα, στο πλαίσιο, πολιτικών εξελίοξεων που θα οδηγήσουν εκ νέου σε Οικουμενική κυβέρνηση, χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα αλλά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πολλά στελέχη του φιλομεταρρυθμιστικού χώρου. Την οργάνωση των κρίσιμων επαφών είχε ήδη σχεδιάσει η Ντόρα Μπακογιάννη, που παραδοσιακά διατηρεί ισχυρές σχέσεις με αμερικανικά πολιτικά και επιχειρηματικά λόμπι, αλλά κυρίως και με το πανίσχυρο Αμερικανο-Εβραικό, Συμβούλιο. Δεν είναι τυχαίο ότι τον Κυριάκο, συνόδευσε στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος, προαλοίφεται για σημαντικό κυβερνητικό πόστο στον τομέα του Προσφυγικού στην … “κυοφορούμενη” από τους κύκλους αυτούς, “οικουμενική κυβέρνηση”. Γι αυτό άλλωστε κλείστηκε και το ραντεβού του νεαρού Μπακογιάννη με τον πρόεδρο Ομπάμα, ώστε να ανέβει σκάλες στο δημόσιο προφίλ, στην εσωτερική κοινή γνώμη και να παρουσιαστεί σαν ένας φερέλπις νέος πολιτικός στην κύρια-πλέον- πολιτική σκηνή! Στις επαφές στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στους κύκλους του ΔΝΤ, κομβική διαμεσολάβηση προσέφερε ΓΝΩΣΤΟΣ έλληνας δημοσιογράφος, με πολύχρονη παρουσία στις ΗΠΑ και σημαντική δικτύωση τόσο στο Ταμείο όσο και στο Στειτ Ντιπάρτμεντ …
Απόδειξη αυτού του νέου σχεδίου παρέμβασης στην Ελλάδα και βίαιης αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, αλλά και στην ΕΕ, μετά από εκείνη του 2011 πάλι με το ΔΝΤ και την γέφυρα της οικουμενικής Παπαδήμου, είναι η ξαφνική αλλαγή στάσης από τη Λαγκάρντ που ενώ σταθερά επί 18 μήνες, επέμενε ” Χρέος, χρέος, χρέος” ως προαπαιτούμενο για συνέχιση της συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, τώρα το αντικατέστησε με το ” Μέτρα, μέτρα, μέτρα…”, αφήνοντας αιχμές μάλιστα και για την εγκυρότητα των στοιχείων της Eurostat για την ελληνική οικονομία, τα οποία δεν αμφισβήτησαν ούτε λεπτό, ούτε οι ίδιοι οι Γερμανοί. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι την ίδια “θεωρία” απέναντι στα στατιστικά της Eurostat έσπευσε να υιοθετήσει άμεσα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τέλος οι πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ανφέρουν ότι στην “οικουμενική” που σχεδιάζουν, θέση έχουν διασφαλίσει τόσο ο Στ Θεοδωράκης, όσο και άλλα στελέχη του λεγόμενου νεοφιλελευθερου μεταρρυθμιστικιού χώρου. Το μεγάλο τους βέβαια εμπόδιο, στην ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου για “τοποθετημένη” κυβέρνηση-γέφυρα που θα εξυπηρετήσει γεωπολιτικά, επενδυτικά και -κυρίως- ενεργειακά σχέδιά τους στο χώρο, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας …!

4 thoughts on “Ύπουλο παιχνίδι από Ουάσινγκτον και ΔΝΤ: Έχουν “συμφωνήσει” οικουμενική με τον Κυριάκο. Πόστο – έκπληξη και στον Κώστα Μπακογιάννη. Ο ρόλος γνωστού δημοσιογράφου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *