Είστε εδώ

Υποτιμητικές για το στράτευμα εικόνες με ελικόπτερα να ρυμουλκούνται από αμφίβια στο Στεφανοβίκι – Τι απαντά και τι δε λέει το ΓΕΣ

Εικόνες ντροπής που πυροδοτούν και έντονες ανησυχίες έφερε στο φως το Documento με τα ελικόπτερα της μονάδας Αεροπορίας Στρατού να ρυμουλκούνται από αμφίβια βυθισμένα μέσα στις λάσπες στο πλημμυρισμένο Στεφανοβίκι Λάρισας. Το βίντεο από τις πραγματικά ηρωϊκές προσπάθειες του προσωπικού της βάσης να σώσουν τα ελικόπτερα. Οι αρμόδιοι μετακινούν τα ελικόπτερα χρησιμοποιώντας ρυμουλκά και γερανούς καθώς είναι άγνωστο αν είναι ασφαλή για να πετάξουν έστω και σε μικρή απόσταση ώστε να απομακρυνθούν από τη λίμνη της πίστας.

Το ΓΕΣ στην ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι τα ελικόπτερα της φωτογραφίας «έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών»!!!

Θα μπορούσε μήπως το ΓΕΣ να απαντήσει αν εκτός από τα…ανενεργά ελικόπτερα όπως λέει, στα υπόστεγα συντήρησης που επίσης πλημμύρισαν υπήρχαν ενεργά ελικόπτερα; Μήπως θέλει να μας πει αν υπήρχαν και ελικόπτερα Apache; Θα αναμένουμε την απάντηση του ΓΕΣ

Τι λέει το ΓΕΣ στην ανακοίνωση του:

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει.

Πηγή: militaire.gr

Μια σκέψη στο “Υποτιμητικές για το στράτευμα εικόνες με ελικόπτερα να ρυμουλκούνται από αμφίβια στο Στεφανοβίκι – Τι απαντά και τι δε λέει το ΓΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *