- Οκτώ πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί ως θύματα του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator κατέθεσαν αγωγή συνολικού ύψους 7,6 εκατ. ευρώ στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η αγωγή στρέφεται κατά της Intellexa και 13 φυσικών προσώπων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ο Ταλ Ντίλιαν, ο Γιάννης Λαβράνος, ο Φέλιξ Μπίτζιος και Σάρα Χάμου, ενώ οι υπόλοιποι εναγόμενοι προέκυψαν από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.
Η προσφυγή κατατέθηκε μία ημέρα μετά την αντίστοιχη κίνηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές. Σύμφωνα με τους ενάγοντες, η παράνομη παρακολούθησή τους έχει δημιουργήσει μόνιμη ανασφάλεια, καθώς δεν γνωρίζουν ποιος μπορεί να αξιοποιήσει στο μέλλον τα προσωπικά τους δεδομένα.
Μεταξύ όσων προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη είναι οι δημοσιογράφοι Θανάσης Κουκάκης και Σπύρος Σιδέρης, οι δικηγόροι Αντωνία Πρίμπα και Ιωάννης Φυτίλης, η πρώην διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Πηνελόπη Μηνιάτη, η πρώην εργαζόμενη της Meta Άρτεμις-Μαίρη Σίφορντ, καθώς και τα στελέχη της ΕΥΠ Αγγελική Ρούσσου και Ζωή-Μαρία Σακαλή.
Ο δικηγόρος των εναγόντων, Ζαχαρίας Κεσσές, δήλωσε ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης θα παρουσιαστούν νέα στοιχεία, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω ποινική διερεύνηση. Η συζήτηση της αγωγής έχει οριστεί για τις 7 Απριλίου 2027.









0 Σχόλια
Αφήστε ένα σχόλιο