Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Υπάρχουν … οι “προεδρικοί” στον ΣΥΡΙΖΑ;

Υπάρχουν … οι “προεδρικοί” στον ΣΥΡΙΖΑ;

Η αόρατη πλατφόρμα κοντεύουν να γίνουν οι λεγόμενοι “Προεδρικοί” στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Η αλήθεια είναι ότι, σε αντίθεση με τους “53” που έχουν συντεταγμένη και οργανωμένη παρουσία, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί τους, οι λεγόμενοι “Προεδρικοί” μοιάζουν περισσότερο με… μαγική εικόνα.

Συχνά επικαλούνται τους “Προεδρικούς” οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ωστόσο αυτή καθαυτή η πλατφόρμα φαίνεται να “λειτουργεί” σε twilight zone. Δηλαδή χωρίς σαφές οργανωτικό προφίλ, χωρίς συνεκτικό τρόπο, ενίοτε και χωρίς ο ίδιος ο Πρόεδρος να δείχνει ιδιαίτερη σημασία ή ενδιαφέρον στην πλατφόρμα που τον έχει ως σημείο αναφοράς της.

Το πρόβλημα δεν είναι του προέδρου αλλά των μελών της τάσης. Και αυτό γιατί, όπως λέει και ο φίλος μου ο Στέλιος (Μπάοκ και ξερό ψωμί) τα περισσότερα από τα πρωτοκλασάτα μέλη που την αποτελούν μοιάζουν να θέλουν να θέλουν μια μπάλα ο καθένας τους για να κάνουν αποκλειστικά αυτοί (δικό τους) παιχνίδι. Όμως σε ένα ομαδικό άθλημα, τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι μόνο λάθος. Αλλά και καταστροφικές. Ενίοτε και αυτοκαταστροφικές. Υπό κανονικές συνθήκες η συγκεκριμένη τάση θα έπρεπε να εκπέμπει ένα σαφές, ενιαίο μήνυμα στο πλαίσιο της κατοχυρωμένης εσωκομματικής πολυφωνίας.

Αντιθέτως εκείνο που διαπιστώνει κανείς στην πράξη είναι μια… κακοφωνία σε συνδυασμό με οργανωτική πλαδαρότητα. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που αναρωτιέται κανείς ποιος τελικά είναι ο λόγος της ύπαρξής της: να είναι όχημα για ορισμένους, υπηρετώντας μεμονωμένες φιλοδοξίες, εγκλωβίζοντας ή / και περιθωριοποιώντας άλλους εντός της τάσης;

Και όμως. Αν λειτουργούσε με διαφορετικούς όρους, αν ήταν σοβαρά συγκροτημένη, αν υπήρχε συντονισμός και συγκεκριμένες προτάσεις, θα προσέφερε πραγματική υπηρεσία. Και όχι μόνο στον πρόεδρο αλλά συνολικά στο συλλογικό εγχείρημα του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον δημοκρατικό, μαζικό και προοδευτικό πόλο, απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που οδηγεί τη χώρα σε νέα χρεοκοπία…

Μήπως λοιπόν να το ξανασκεφθούν;

Αντζελίνα η Συριζαία

Leave a Reply

four × 2 =

Top