Είστε εδώ

Υπάρχουμε ακόμα…

Δε θα μιλήσω για το προσφυγικό, μου τη σπάει είναι κάτι που ασχολούνται όλοι, εξάλλου ποτέ δε μ’ άρεσαν οι γκόμενες που τις κυνηγούσαν όλοι, έτσι νιώθω και τώρα που όλοι καταπιάνονται μόνο με αυτό.
Ο τόπος έχει και άλλα θέματα, για μένα προσωπικά είναι πολύ πιο σοβαρά. Για να πούμε ότι πάμε προς τα μπροστά δε φτάνουν τα μέτρα του μνημονίου, ούτε τα γλυκά μάτια στην τρόικα, ούτε οι μισές μεταρρυθμίσεις για να κλείσουμε το μάτι στους δικούς μας. Δε φταίει μόνο το κακό δημόσιο σε αυτό το κράτος, δε φταίνε μόνο οι τράπεζες που κόψανε τα λεφτά, δε φταίνε μόνο οι κακοί ιδιώτες που τρώγανε τις επιχορηγησεις. Φταίει η ελλειψη ενός οργανωμένου σχεδίου επενδύσεων. 40 χρόνια τα αγαπημένα μας κόμματα δεν κατάφεραν να βοηθήσουν στο να στηθεί κάτι στέρεο, δεν είναι τυχαίο ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο, αυτοί έδωσαν τις οδηγίες για την κακή διαχείριση, στην ουσία δεν έδωσαν κανένα επενδυτικό σχέδιο.
Το κράτος λοιπόν τώρα που δείχνει μια θέληση να δώσει μια διαφορετική πνοή στη χώρα, μπορεί να βοηθήσει στο να στηθεί ένα επενδυτικό και αναπτυξιακό ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ πρόγραμμα.
Για παράδειγμα, ας μην έχουμε όλοι δικαιολογίες για την κακή Ευρώπη, οι αγρότες της Ιταλίας και της Γαλλίας υποκεινται στην ίδια νομοθεσία με τους δικούς μας. Ας κάτσουν να κάνουν ένα σχέδιο εξαγωγών και ας βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν μια καλή ιδέα να πάνε μπροστά. Ας δουν πως μπορούν να βοηθήσουν τους νέους επιστήμονες να μείνουν εδώ, ας μπορέσουν να στηθούν μικρές εταιρίες με μισθούς ανθρώπινους να κρατάνε τον κόσμο, να μην είναι όλοι φευγάτοι.
Και στην τελική, οι «καλές» ιδιωτικές εταιρίες που ζούσανε όλα τα χρόνια με δουλειές με το δημόσιο τελειώσανε, ας το πάρουν απόφαση κάποια σκουριασμένα μυαλά, αλλάξαν τα κόζα, αλλάξαν οι συνήθειες, οι τσάμπα μάγκες τέλος. Αλλά μη μας κουνάνε τα δάχτυλα και μας κάνουν τους μεταρρυθμιστές αυτοί που μας φτάσανε ως εδώ, ρε Αλέκο δεν μπορείς να δέχεσαι μαθήματα επιχειρηματικότητας και αλλαγών από αυτούς που δεν αφήσαν τίποτα όρθιο. Τώρα έχεις την ευκαιρία σου. Πάρτο πάνω σου. Εμείς είμαστε εδώ, δεν φύγαμε και δεν θεωρούμε χαμένη αυτή την χώρα και ας μας ποτίζουν όλη μέρα ότι είμαστε τελειωμένοι. Το θέλουμε όλοι, έχουμε διάθεση και πλέον δεν έχουμε και τίποτα να χάσουμε.
Γιάννης ο Φλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *