Είστε εδώ

«Ξηλώθηκε» ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. μετά το όργιο καταστολής-Ποιος είναι ο Μαυρόπουλος που αναλαμβάνει: Θα διασώσει το κύρος της ή θα υποταχθεί στις εντολές Θεοδωρικάκου για άγρια καταστολή ως απάντηση στη δίκαιη οργή του κόσμου;

«Ξηλώθηκε» από τη θέση του ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, μέχρι πρότινος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., μετά τις εικόνες πλήρους αποσύνθεσης της ΕΛ.ΑΣ. τις προηγούμενες ημέρες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για το έγκλημα στα Τέμπη.

Μεταξύ άλλων αστυνομικοί εμφανίστηκαν να «σπάνε» αναίτια ειρηνική πορεία, οδηγός γερανού της ΕΛ.ΑΣ. έκανε επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα σε ομάδα διαδηλωτών και από καθαρή τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός, ακόμα και νεκρός.

Έτσι λοιπόν σε μια επιχείρηση κατεναυσμού των πνευμάτων και μήπως και σωθεί το κύρος της ΕΛ.ΑΣ. το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) που συνεδρίασε σήμερα Σάββατο, με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε στον ορισμό νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Στον απερχόμενο Αρχηγό, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρακρατική “οσμή” ακόμα και στην ειρηνική πορεία για τα θύματα στα Τέμπη! Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι ντυμένοι σαν αντιεξουσιαστές ανάμεσα στα ΜΑΤ – Αποκαλυπτικές φωτογραφίες

«Ο ορισμός του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών», αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

Το μόνο ερώτημα είναι αν το κύρος της ΕΛ.ΑΣ. θα διασωθεί ή αν θα παραμείνει εργαλείο στα χέρια του Θεοδωρικάκου και στις αυταρχικές και φασιστικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός
Ο Λάζαρος Μαυρόπουλος κατάγεται από το Γρανίτη Δράμας, και γεννήθηκε το έτος 1963. Το έτος 1985 εισήχθη στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1989 εισήχθη στη Σχολή Αρχιφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ το έτος 1990 εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου και αποφοίτησε το έτος 1993.

Το έτος 2006 αποφοίτησε από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας, με βαθμό άριστα. Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ.), καθώς και της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, με βαθμό άριστα. Παρακολούθησε το Σχολείο Επιμόρφωσης Αστυνομικών Διευθυντών το έτος 2014.

Είναι κάτοχος πιστοποιητικών σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Διοίκηση και Οικονομία», «Ιατρική – Βιολογία – Ψυχολογία– Ναρκωτικά – AIDS», «Βασικές Αρχές Νομικής Επιστήμης», «Θεολογία», «Περιβάλλον και Οικολογία» και «Ιστορία – Αρχαιολογία – Τέχνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόκληση: «Κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες»! Βίντεο ντοκουμέντο μετά το επεισόδιο με τον γερανό με τη συνομιλία αστυνομικού!

Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, αναφορικά με τη νομιμότητα της διοικητικής δράσης, τη διοίκηση δημόσιων Υπηρεσιών, τη διοίκηση ανθρώπινου παράγοντα, τη σύγχρονη δημόσια διοίκηση (κατευθύνσεις και προοπτικές), την αποτελεσματική επικοινωνία για ανοιχτή και διάφανη δημόσια διοίκηση και την εφαρμογή της αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών στη δημόσια διοίκηση.

Παρακολούθησε διάφορα συνέδρια με σκοπό την εξειδίκευση σε υπηρεσιακά θέματα επιχειρησιακού σχεδιασμού, Διοίκησης και Οργάνωσης Επιχειρήσεων, Διαχείρισης Κρίσεων, Παιδικής Κακοποίησης, Κακοποίησης Ζώων. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών. Υπηρέτησε κατά σειρά ετών σε θέσεις ευθύνης ως Διοικητής σε πλήθος Αστυνομικών Τμημάτων και Υποδιευθύνσεων του Νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και ως Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Αστυν. Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, καθώς και ως Πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου, αλλά και Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Βορείου Ελλάδος Ελληνικής Αστυνομίας.

Τον Ιανουάριο του έτους 2017 τοποθετήθηκε με το βαθμό του Ταξιάρχου ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, ενώ τον Ιούλιο του έτους 2019 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης. Την 31/03/2022 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Από τις 26/1/2023 ήταν Υπαρχηγός της ΕΛΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, έχει τιμηθεί για την υπηρεσιακή του απόδοση από την Ελληνική Πολιτεία με τα παράσημα του «Ταξιάρχη του Τάγματος Τιμής» και του «Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα». Του έχουν απονεμηθεί τα μετάλλια «Αστυνομικής Αξίας Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξεως», καθώς και οι Διαμνημονεύσεις «Αξίας και Τιμής Α΄ μετά του αντίστοιχου Αστέρα, Β΄ & Γ΄ Τάξεως», «Ευδοκίμου Διοικήσεως Α΄ και Β΄ Τάξεως», «Ευδόκιμης Επιτελικής Υπηρεσίας Α΄ Τάξεως» και πλήθος ηθικών αμοιβών. Είναι έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου.

ΒΙΝΤΕΟ: OPENTV

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *