Είστε εδώ

“Ξεπέτσωμα” Χατζηδάκη από Νίκο Παππά στη Βουλή: «Ιδού οι ακοστολόγητοι»! Αναλυτικά όλες οι τροπολογίες που αποκαλύπτουν τη “μονταζιέρα” της ΝΔ

Μπούμερανγκ γυρνάει για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο μύθος που καλλιεργεί περί δήθεν ακοστολόγητου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς η μοναδική ακοστολόγητη όπως αποδεικνύεται είναι η ίδια η Νέα Δημοκρατία.

Τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που δεν συνοδεύονταν από τον απαιτούμενο υπολογισμό του δημοσιονομικού κόστους έφερε στην επιφάνεια ο Νίκος Παππάς κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο είναι εξίσου -όπως το περιέγραψε- ακοστολόγητα!

Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, «η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να λάβει μέτρα αναχαίτισης της ακρίβειας. Με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους, Μητσοτάκης και Χατζηδάκης απορρίπτουν τη μείωση του ΦΠΑ, τονίζοντας ότι από εκεί προκύπτουν έσοδα για τον προϋπολογισμό και πως μια μείωσή του θα έφερνε “αύξηση της κατανάλωσης, που δεν είναι στόχος τους (!)”.

Η μόνη “άμυνά» τους στις απολύτως επαρκείς, απαραίτητες και κοστολογημένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι οι χαρακτηρισμοί.

Ποιος είναι, όμως, “ακοστολόγητος”;».

Ο τομέας Οικονομικών και Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει φέρει στη Βουλή αναρίθμητες ακοστολόγητες ρυθμίσεις και τροπολογίες.

Για παράδειγμα:

  • Στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 κατέθεσαν τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την επιδότηση του πετρελαίου για αγρότες και αλιείς. Κάνουν λόγο γενικά για “δαπάνη”, “ενδεχόμενη δαπάνη”, «ετήσια απώλεια εσόδων». Πουθενά δεν προσδιορίζουν ποσά, παρά μόνο ότι οι δαπάνες «θα αναπληρωθούν από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού».

  • Στις 12 Οκτωβρίου 2022 κατέθεσαν τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση επιχειρήσεων γεωργικών εκμεταλλεύσεων και άλλα ζητήματα. Και πάλι κάνουν λόγο γενικά για “δαπάνη”, “ενδεχόμενη δαπάνη” και “απώλεια εσόδων” χωρίς να προσδιορίζονται ακριβή ή όποια ποσά.

  • Στις 21 Φεβρουαρίου 2023 κατέθεσαν τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σε σχέση με τη ΛΑΡΚΟ. Πάλι κάνουν λόγο γενικά για “δαπάνη”, “ενδεχόμενη δαπάνη”, “ενδεχόμενη απώλεια εσόδων”. Και ότι τα ποσά “θα αναπληρωθούν”. Ποια ποσά;

  • Στις 28 Μαρτίου 2023 πάλι το ίδιο με τη μη κοστολόγηση ρυθμίσεων νομοσχεδίου.

Στις 22 Μαρτίου 2024 κατέθεσαν τροπολογία για τις αλλαγές προϋποθέσεων για την golden visa, μεταξύ άλλων. Ακοστολόγητοι και εδώ.

Στις 22 Μαρτίου 2024 κατέθεσαν τροπολογία για τις αλλαγές προϋποθέσεων για την golden visa, μεταξύ άλλων. Ακοστολόγητοι και εδώ.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και την ώρα που κλιμακώνουν τους χαρακτηρισμούς τους περί “ακοστολόγητου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.”, στη Βουλή έχουν καταθέσει και συζητούμε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, του οποίου οι ρυθμίσεις είναι ακοστολόγητες» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Έγγραφο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *