Είστε εδώ

Ξεκίνησε το εγχείρημα δημιουργίας Film Center στη Θεσσαλονίκη !

Στην πόλη που έχει συνδέσει και διεθνώς, το όνομά της με την 7η Τέχνη ( Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ) ξεκίνησε το εγχείρημα της δημιουργίας ενός Film Center Διεθνών Προδιαγραφών, στόχος που πήρε σαρκα και οστά μετά τις επισκέψεις της ηγεσίας του Υπ ΨΗΠΤΕ ( Παππάς-Κρέτσος) στα μεγάλα κινηματογραφικά Studios στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αλλά και στο ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλ Τσίπρα στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Σικάγο, πριν από ένα μηνα περίπου!
Η συνάντηση -υπό τη διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κατερίνα Νοτοπούλου, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων(Δήμος Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ΕΡΤ3 και TV100)- διεξήχθη σε συνέχεια της διευρυμένης σύσκεψης, στις αρχές του μήνα, υπό τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, με αντικείμενο την αξιοποίηση των χρηματοοικονομικών κινήτρων που προβλέπει ο νόμος 4487/ 2017, ο οποίος ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2017.

Στη  συνάντηση τονίστηκαν από όλες τις πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας ως ιδανικού τόπου προσέλκυσης και εγκατάστασης επενδύσεων στον τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής.
Την πρόθεσή τους να εργαστούν από κοινού και να συνδράμει ο καθένας με όποια μέσα διαθέτει για τη δημιουργία Film Office στη Θεσσαλονίκη, επανέλαβαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Οι συναντήσεις αναμένεται να εντατικοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να υλοποιηθεί η δημιουργία του Film Office, που αναμένεται να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη φιλοξενία παραγωγών κινηματογραφικών, τηλεοπτικών, βιντεοπαιχνιδιών, animation, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ.
Κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, η ελληνική νομοθεσία προβλέπει επιστροφή 25% για τις δαπάνες παραγωγών που έχουν γυριστεί στην Ελλάδα, με ανώτατο ποσό επιστροφής τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για την υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου στο καθεστώς ενίσχυσης του παρόντος, απαιτείται το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών που υλοποιούνται στην ελληνική επικράτεια να ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ για τις εν λόγω δαπάνες, ανεξαρτήτως μεγέθους του φορέα.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη διευρυμένη συνάντηση στις 3 Νοεμβρίου, ο κ. Κρέτσος είχε αναφερθεί, σε δηλώσεις του, στην προοπτική εξέλιξης της Θεσσαλονίκης σε κόμβο ανάπτυξης της οπτικοακουστικής παραγωγής, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι η πόλη έχει όλες τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *