Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ξεκίνησε ήδη το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”: Αρνήθηκε να δει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρυσοχοΐδης – “Μπορεί να κρύβεται από εμάς αλλά δεν μπορεί να κρυφτεί από τις ευθύνες του” απαντά η Κουμουνδούρου

Ξεκίνησε ήδη το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”: Αρνήθηκε να δει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρυσοχοΐδης – “Μπορεί να κρύβεται από εμάς αλλά δεν μπορεί να κρυφτεί από τις ευθύνες του” απαντά η Κουμουνδούρου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μπορεί να κρύβεται από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας την άρνηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δεχτεί αντιπροσωπεία του κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Θ.Δρίτσας, ο Πάνος Ρήγας και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που ήθελαν να του θέσουν συγκεκριμένα ζητήματα σχετικά με το χθεσινό όργιο καταστολής στο Σύνταγμα και την αντίδραση της Αστυνομίας απέναντι στην ειρηνική συγκέντρωση που γινόταν έξω από τη Βουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μπορεί να κρύβεται από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απέρριψε το αίτημα για συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Κ.Ε και βουλευτή Επικρατείας, Πάνο Σκουρλέτη, τους βουλευτές Θεόδωρο Δρίτσα και Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον πρώην Αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Ρήγα, προκειμένου να τεθούν υπόψη του συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο που έδρασε χθες η ΕΛ.ΑΣ. στο Σύνταγμα, επιτιθέμενη στους διαδηλωτές οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνδικαλιστικών φορέων και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε περιπτώσεις όπως αυτή, όπου θέματα δημοκρατίας αξιώνουν απαντήσεις και ξεκάθαρες τοποθετήσεις, η σιωπή «δεν είναι χρυσός», αλλά υπεκφυγή.

Η πολιτική επιλογή της καταστολής από την πλευρά της κυβέρνησης και, κατά τα φαινόμενα, του αρμόδιου υπουργού, είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Την αντίδραση του Μ.Χρυσοχοΐδη σχολίασε με ανάρτησή του και ο Πάνος Σκουρλέτης:
«Ο κ. Χρυσοχοΐδης αρνήθηκε να δει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με Π.Σκουρλέτη, Θ.Δρίτσα, Δ.Τζανακόπουλο, Π.Ρήγα για την επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στην ειρηνική διαδήλωση στο Σύνταγμα. Μια επιλογή απόλυτα συμβατή με τη βία στους δρόμους και με τη βία των νόμων αυτής της κυβέρνησης» έγραψε συγκεκριμένα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μετά την άρνηση του υπουργού να δει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Βουλής για το χουντικής κοπής νομοσέδιο, Βούτσης, Τζανακόπουλος και Παφίλης ζήτησαν στη Βουλή παραίτηση του Υπουργού για την αδικαιολόγητη επέμβαση διάλυσης της πορείας από την ΕΛ.ΑΣ καταγγέλοντας οργανωμένο σχέδιο κυβέρνησης και Αστυνομίας να διαλύσει τη μεγάλη συγκέντρωση.

Η απάντηση Χρυσοχοΐδη

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν αρνήθηκε να συναντηθεί με τον γραμματέα της Κ.Ε και βουλευτή Επικρατείας, του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Πάνο Σκουρλέτη, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με τον τρόπο που έδρασε χτες η Αστυνομία. Αντίθετα υποστηρίζουν ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης δέχτηκε να συναντηθεί με τον κ. Σκουρλέτη, αλλά εκείνος επέμενε να συμμετέχουν στην συνάντηση οι βουλευτές Θεόδωρος Δρίτσας και Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο πρώην αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, ως μέλη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που ο υπουργός δεν έκανε δεκτό, γι’ αυτό η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε.

με πληροφορίες από left.gr

One thought on “Ξεκίνησε ήδη το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”: Αρνήθηκε να δει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρυσοχοΐδης – “Μπορεί να κρύβεται από εμάς αλλά δεν μπορεί να κρυφτεί από τις ευθύνες του” απαντά η Κουμουνδούρου

  1. Μη δίνεται αξία σε αυτό το πολιτικό κατακάθι!! Μα πρώτα απ’ όλα, τον σιχαίνονται πιο πολύ οι ίδιοι οι Νεοδημοκράτες!!! Όταν γλείφεις, όλοι συχαίνονται τα σάλια σου!!!

Leave a Reply

fifteen + eleven =

Top