Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Ξαναζωντανεύει το Πάρκο Τρίτση – Έργα 700.000 ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής – “Στόχος να αποδοθεί στους πολίτες με ενιαίος και δημόσιο χαρακτήρα”

Ξαναζωντανεύει το Πάρκο Τρίτση – Έργα 700.000 ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής – “Στόχος να αποδοθεί στους πολίτες με ενιαίος και δημόσιο χαρακτήρα”

Έργα 700.000 ευρώ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ξεκινούν στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Τα νέα έργα αναβάθμισης της λειτουργίας του μεγάλου Περιβαλλοντικού Πάρκου της Αττικής, τα οποία προγραμματίζονται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του προέδρου του φορέα διαχείρισης Γιάννη Πολύζου και ξεκινούν με την αναβάθμιση και επέκταση του ηλεκτροφωτισμού έχουν στόχο αφενός μεν να ενισχύσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφετέρου δε να περάσει το Πάρκο από την εποχή της εγκατάλειψης σε νέα σελίδα αναζωογόνησης του.

Ύστερα από μια περίοδο εγκατάλειψης, το συνολικής έκτασης 930 στρεμμάτων πάρκο ξαναγεννιέται διαφορετικό και πιο φιλόδοξο, συνδυάζοντας τη φύση και το περιβάλλον με την αλληλέγγυα οικονομία, τη διάδραση και την καινοτομία σημειώνεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νέα Σελίδα» και αναλυτικά σημειώνεται ότι:

Στον μεγαλύτερο τεχνητό πνεύμονα πρασίνου της Αττικής, με τις έξι τεχνητές λίμνες, στις οποίες φιλοξενούνται περισσότερα από 200 είδη πουλιών κατά τη διάρκεια του έτους, στεγάζονται πλέον αθλητικές εγκαταστάσεις, ανακαινισμένο ανοιχτό θέατρο αλλά και κιβωτός σπόρων για τη διαφύλαξη της ποικιλίας των καλλιεργειών.

«Ο στόχος είναι το πάρκο να επιτελέσει και πάλι τον σκοπό του, δηλαδή κάθε στρέμμα πρασίνου να αποδοθεί στους πολίτες της Αττικής με ενιαίο και δημόσιο χαρακτήρα», λέει ο πρόεδρος του νέου φορέα διαχείρισης και καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Γιάννης Πολύζος.

περισσότερες πληροφορίες στο ecopress.gr

το είδαμε στο koutipandoras.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

One thought on “Ξαναζωντανεύει το Πάρκο Τρίτση – Έργα 700.000 ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής – “Στόχος να αποδοθεί στους πολίτες με ενιαίος και δημόσιο χαρακτήρα”

  1. Εχω δει από κοντά τη δραστική αλλαγή προς το καλύτερο που έχει συμβεί στο πάρκο τον τελευταίο καιρό. Πολλά συγχαρητήρια στον κύριο Πολύζο και στον καινούριο φορέα διαχείρησης, ο οποίος έχει αγκαλιαστεί θερμά από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που υπάρχουν στο πάρκο.

Leave a Reply

Top